repülő repül

Valószínűleg mindenki örömmel emelkedne a levegőbe egy hasonló géppel. Csak a pilótafülke maradjon meg a pilótáknak.


Repülőgépen, ha nem első osztályon utazik az ember, finoman szólva se a legkényelmesebb repülni. A légitársaságok maximálva a profitot, igyekeznek a lehető legkevesebb szabad helyet fenntartani, és minél több utast próbálnak bezsúfolni az utastérbe.

Ezért történhetnek meg azok az esetek, amikor már attól gyomorgörcsünk támad, amikor meglátjuk, hogy a helyünk a középső ülésre szól vagy el kell mennünk a nyomasztóan apró mosdóba a nyomasztóan keskeny folyosón keresztül. A mögöttünk ülő utas rugdalózását a háttámlán keresztül nem is említve. De megértjük, mert a mi lábunk se fér el.

Ha csak rövidebb, pár órás útról van szó, akkor még csak-csak elviselhető tud lenni a kényelmet amúgy igénylő utasoknak a repülés, de amikor hosszú órákat kell eltölteni a gépen, egészen idegőrlő lehet az út. Mélyen és kényelmesen aludni lehetetlen, a felszolgált fagyasztott étel hagy kivetni valót maga után, az állandó üléstől teljesen elgémberedünk, és a legtöbb embert azért frusztrálja a tudat, hogy több mint tízezer méter magasan van bezárva órák óta.

Jumbo Stay


Egészen más a helyzet, ha mindez a földön történik. Ugyan a stockholmi repülőtéren található Jumbo Stay Hotel közelében sincs a luxusszállodák színvonalától (hogy is lehetne, ez egy repülő), mégis klasszisokkal vagányabb egy-két éjszakára itt megszállni, ha átutazóban van az ember.

Jumbo Stay

A hotel egy Boeing 747-es, becenevén „Jumbo Jet", és a helyi árakhoz képest kifejezetten baráti összegért lehet megszállni. Mindennel fel van szerelve, hogy kényelmes és különleges éjszakát töltsünk el a repülőn. A különböző szobákban 1-3 felnőtt kényelmesen elfér, valamint négyágyas hálóterem is rendelkezésre áll. Néhány szobához saját WC és zuhanyzó is tartozik, és egy nagy bárban is el lehet tölteni az időt. Természetesen itt is kínálnak luxus lakosztályt, ami nem más, mint a pilótafülke.

Jumbo Stay

Egyetlen hibája van csupán a szállásnak: tudatosan olyan ételeket szolgálnak csak fel, amit a repülőkön is szoktak, ezért senki ne számítson első osztályú, ​tökéletes vacsorára. Érdemes bevásárolni előtte.

Ezt leszámítva viszont valószínűleg mindenki el tudná viselni, ha ilyen környezetben kellene hosszú órákat utaznia egy gépen.

A figyelmetekbe ajánljuk