shakira

A legfrissebb jelentések szerint ennyi pénzzel tartozik a spanyol államnak Shakira

A kolumbiai énekesnőnek most egy másik, 14 millió dolláros adóügyben is bíróság elé kell állnia.


A spanyol hatóságok ismét adócsalással vádolják Shakirát, immár másodjára. A bíróság szerint az énekesnő 2018-ban 6,7 millió euró be nem fizetett adóval fosztotta ki a spanyol államot, miután nem vallott be több millió eurónyi előleget, amelyet az El Dorado című turnéjáért kapott – írja a Robb Report.

Ez is érdekelhet: Hat botrány a zeneiparban, amit nehéz lenne elfelejteni

A második eljárást júliusban indították a spanyol hatóságok, de csak kedden hozták nyilvánosságra a részleteit, ám információk szerint a sztár jogi csapata új lakhelyén, Miamiban még nem értesült a vádakról.

A Barcelona környéki tisztviselők bejelentették, hogy további vizsgálatot indítanak az énekesnő előzetes csalási ügyében is, amely szerint 2012 és 2014 között nem fizetett jövedelemadót.

Az adócsalási vádak abból az állításból erednek, mely szerint Shakira az említett időszakban minden évben több mint fél évet Spanyolországban töltött, annak ellenére, hogy az állítólagos spanyolországi tartózkodási ideje alatt a Bahamákat jelölte meg lakóhelyeként. A spanyol adótörvények előírják, hogy aki hat hónapnál tovább él az országban, az rezidensnek minősül, és adót kell fizetnie. A sztár azonban tagadja ezeket a vádakat.

Olvasd el ezt is!Házasságtörés, szexuális zaklatás, testvérviszály – a brit királyi család legnagyobb botrányai

Mindent kifizettem, amivel állításuk szerint tartoztam, még mielőtt pert indítottak volna. Szóval a mai naptól kezdve nullával tartozom nekik. Köztudott, hogy a spanyol adóhatóság nemcsak a hozzám hasonló hírességekkel teszi ezt gyakran, hanem a civil adófizetőkkel is igazságtalanul bánnak. Ez az ő stílusuk. De bízom benne, hogy elég bizonyítékom van az ügyem alátámasztására, és győz az igazság

– nyilatkozta az énekesnő.

A figyelmetekbe ajánljuk