ozzy osbourne
Pinterest

Öt bizarr dolog, ami valaha színpadon történt

Futótűzként terjedt az interneten a meglepő hír, miszerint Fischer Iván vezénylés közben kapta meg harmadik koronavírus elleni oltását. Igen, meglepő és nem túl hétköznapi lépés, ám a történelem során számtalan olyan esetről hallhattunk már, amik felborzolták az emberek kedélyeit. Így ennek apropóján összegyűjtöttünk 5 emlékezetes és már-már botrányos esetet, amiket valaha színpadon tettek.


Ozzy Osbourne leharapja egy denevér fejét

Lehet, hogy ezt a történetet már rengetegszer hallottad, de ettől még nem lesz kevésbé érdekes. Ozzy Osbourne ikonikus harapásával, örökre beírta magát a rock történelmébe. Egy 1980-as Black Sabbath-koncerten egy eszméletlen denevért dobtak a színpadra, s a már akkor is hírhedt énekes felkapta és nemes egyszerűséggel leharapta a fejét, állítólag azt hitte, hogy csupán egy gumijátékról van szó. Miután rájött és a körülötte lévő emberek is észrevették, hogy egy valódi élőlényről van szó, azonnal orvosi ellátásban részesült.

Sinead O'Connor széttép egy fotót, amelyen a pápa szerepel

A katolikus egyház gyermekbántalmazási botrányai miatt feldühödve Sinead O'Connor úgy döntött, hogy 1992-ben a Saturday Night Live-ban való szereplését arra használja fel, hogy hangot adjon markáns véleményének. Anélkül, hogy ezt előre közölte volna a producerekkel, Bob MarleyWar című dalának előadása után cafatokra tépett egy pápáról készült fotót. Ez jóval azelőtt történt, hogy a közvélemény tisztában lett volna a katolikus egyháznak a gyermekbántalmazások eltussolásában játszott szerepével, és az eset óriási botrányt kavart. O'Connor a mai napig azt mondja, hogy nem bánta meg, de ez kétségkívül halálos csapást mért a karrierjére.

Jimi Hendrix felgyújtja a gitárját

Jimi Hendrix, és valójában a legtöbb 60-as évekbeli előadó arról volt híres, hogy az LSD-től elszállva adtak koncerteket. Az akkori fellépéseknek volt valami egészen megfoghatatlan, spirituális töltete, amelyben az énekesek igazi sámánokként őrülhettek meg a színpadon. Az 1967-es Monterey Pop Fesztiválon tartott koncerten Hendrix is valami hasonlót érezhetett, amikor öngyújtófolyadékot spriccelt a gitárjára, majd a dallam és az őrület hevében felgyújtotta azt. A mutatvány vagányra sikeredett, ám nem úszta meg égési sérülések nélkül.

Jim Morrisont letartóztatják koncert közben

A Doors legendás énekese a színpadon és a stúdióban is pokolian jó volt. De a legtöbbször túlságosan be volt állva ahhoz, hogy felvételeket készítsenek. 1969-ben megpróbált és majdnem sikerült is lázadást kirobbantania a Miamiban tartott koncertje alatt, majd letartóztatták, amikor a nemi szervét mutogatta a színpadon.

GG Allin minden tette

GG Allin a lista legszélsőségesebb, legszélsőségesebb, illetve legszélsőségesebb őrültje, a 70-es és 80-as New York-i punk közösségének meghatározó alakja. Cinikusan tekintett a vállalatokra és a rockzene irányára, ezért azzal vágott vissza, hogy élő fellépései során öncsonkításba kezdett, megtámadta a közönség tagjait, és saját ürülékével borította be magát. És ezt miért tette?

Párhuzamot akart vonni tettei és az erőszakban megőrülő társadalom között."

(scoopwhoop)

A figyelmetekbe ajánljuk