beyoncé

Durva kritika érte Beyoncé új albumának egyik dalszövege miatt – kicseréli a problémás részt

Egy szó használata miatt kritizálták, ami az Egyesült Királyságban nagyon terhelt. De a szintén világhírű zenész Kelis is felháborodott egy másik dal miatt, neki leginkább a közreműködőkkel való problémájából adódik a reakciója.


6 év szünet után, július legvégén végre kijött Beyoncé legújabb szólólemeze, a Renaissance. Az album Heated című dalát máris komoly kritika érte, a számban van ugyanis egy olyan sor, hogy

spazzin' on that ass, spaz on that ass.

A fogyatékossággal élők szószólói gyorsan felemelték szavukat Beyoncé szóhasználata ellen, amely egy becsmérlő kifejezés a spasztikus, az izommozgást befolyásoló betegségben szenvedőkre.

A spaz ugyanis igen terhelt és kirekesztő szitokszó az Egyesült Királyságban. Mások csalódottságuknak adtak hangot amiatt, hogy Beyoncé úgy tűnik, nem tanult a néhány héttel ezelőtti hasonló vitából, amikor Lizzót kritizálták, miután ugyanezt a kifejezést használta a Grrrls című dalában.

A fogyatékossággal élők kritikáját követően Lizzo kiadta a Grrrls új verzióját, amelyből eltávolították a problémás szót. Úgy tűnik, Beyoncé is tervezi, hogy változtat a dalszövegén. Az énekesnő képviselői közleményükben azt mondták, hogy a szót nem szándékosan, ártó módon használták, és le fogják cserélni. Egyelőre még a régi verzió található streamingen, de rövidesen tehát változni fog az is, gyorsan megoldva a kialakuló problémát.

Ez egyébként nem az egyetlen kialakuló botrány a dalok körül. Az Energy című dal producerei, Pharrell Williams és Chad Hugo használtak egy hangmintát a Milkshake című Kelis számból, amit közösen írtak. A felek viszonya azóta igencsak megromlott azóta, köszönhetően annak, hogy az énekesnő hiába írta dalait, sose kapott értük szerzői kreditet, így a bevételükből se részesül ilyen téren. Beyoncé viszont szerzőként tűntette fel saját számán Kelist meglepetésként, amitől utóbbi igencsak felháborodott, mondván csak utólag értesült róla, és szólhattak volna előre a két közreműködővel ápolt viszonya miatt, akik állítása szerint lenyúlták a bevételeit.


(Forrás: The Cut)

A figyelmetekbe ajánljuk