Beyoncé

Már csak napok vannak hátra Beyoncé legújabb nagylemezének megjelenéséig, és nagyjából az év felénél tartunk, szóval kiváló alkalom ez arra, hogy megálljunk egy pillanatra, hogy megnézzük, mi vár még ránk az év során. Akad ugyanis pár egészen izgalmas, már bejelentett album, amit nem érdemes kihagyni majd az ínyenceknek!


Beyoncé - Renaissance

Beyoncé a Lemonade óta kiadott egy közös lemezt férjével, Jay-Z-vel, illetve a Disney Oroszlánkirály remake-jéhez is készített egy lemezt, de 2016 óta adós nekünk egy saját szóló sorlemezzel. Mindössze pár napot kell még csak rá várni, és érkezik végre, az első kislemez alapján pedig kijelenthetjük, hogy nyakunkon a klubzene revival, ugyanis Drake után úgy tűnik, hogy Beyoncé is modern hangzású retródiszkóba invitál minket.

  • Megjelenési dátum: július 29

Rina Sawayama - Hold The Girl

2020 legjobb lemezeit taglaló cikkünkben azt írtuk Rina Sawayama bemutatkozólemezéről, hogya 2000-es évek popnosztalgiáját egészen kalandvágyó és idioszinkratikus módon gondolja újra, izgalmas és szokatlan zsánerhibridekkel. Valami hasonlót remélünk új albumról is, amin szintén az előzőn is dolgozó Clarence Clarity producerrel dolgozott, az első kislemez alapján viszont a kétezres évek helyett ezúttal a 80-as évek hangzásában fog vélhetően fürdőzni.

  • Megjelenési dátum: szeptember 2

Jockstrap -  I Love You Jennifer B

Vannak előadók, akikre szokták mondani, hogy gőzöd sincs, mire számíthatsz tőlük a következő lemezen, annyira vadul lavíroznak hangzások vagy stílusok közt. Ez nagyjából kétszer annyira igaz a Jockstrap nevű, teljesen behatárolhatatlan zsánerű brit duóról, akiknél eddig megjelent anyagaikon gyakran számok között is ugyanúgy sötétben tapógatózik elsőre a hallgató, hogy mi történhet a másik számban. Most pedig elérkeztek első nagylemezükig, amit különösen izgalmassá tesz az eddigi stabil minőségük és a teljes kiszámíhatatlanság kombinációja.

  • Megjelenési dátum: szeptember 9

Mura Masa - demon time

Mura Masa az egyik legmenőbb indieproducer és dalszerző, aki legutóbbi nagylemezén egy rakás izgalmas előadót csődített össze, hogy nosztalgiázzon egyet a kétezres évek brit popzenéjével. Első kislemezek alapján új anyagán már modernebb vizekre evezik, és természetesen ezúttal is egy halom izgalmas arccal működött közre, méghozzá nem akármilyen kombinációban. Az egyik első kislemezen egyenesen Shygirlt, Lil Uzi Vertet és PinkPatheresst hozta össze egy közös számra, de a Szigeten is fellépő Channel Tres és slowthai is hallható egy-egy dal erejéig majd az új anyagon a brit klubzene apraja-nagyja mellett.

  • Megjelenési dátum: szeptember 16

Shygirl - Nymph

Apropó Shygirl, róla már szintén beszéltünk 2020 legjobb lemezeit taglaló cikkünkben, felhívva a figyelmet rá, mennyire eklektikusan hozza közös nevezőre a kortárs elektronikus tánczenét a hip-hoppal, leginkább ő a brit rapper Björk talán. Éppen ezért nem is kérdés, hogy második nagylemezét hihetetlenül várjuk, hisz egészen biztosan úgy fog hangazni, ahogy senki más a kortársai közül.

  • Megjelenési dátum: szeptember 30

100 gecs - 10000 gecs

Ezekben az ínséges időkben, amikor nyakunkon az energiaválság és hiányban szenvedünk gec-ek terén, akkor úgy tűnik, hogy a 100 gecs gondol a rászorulókra, ugyanis a tavaly óta csepegtetett kislemezek arról árulkodnak, hogy bármikor érkezhet mostmár a 100 gecs új, minden eddiginél több gec-et tartalmazó 10000 gecs című albuma, megdöntve vele a saját gec rekordjukat is. A fura hypepopduó előremutató, de fenemód slágeres popzenét csinál, ami vadul turmixolja a zsánereket némi vicces interenet és mém esztétikával, de sokkal jobban, mint ahogy ez hangzik. Csak ne lepődj meg, ha metálgitárok után ska rész jön.

  • Megjelenési dátum: valamikor idén

BROCKHAMPTON - TBA

Kevés nagyon drámakirálynő van a BROCKHAMPTON nevű fiúcsapatnál, akik bejelentettek még egy utolsó albumot egy hosszabb hiátus előtt, de aztán meggondolták magukat és inkább még azelőtt feloszlottak. Aztán idén újra jelentkeztek, bejelentve, hogy mégis csak megkapjuk azt a búcsúlemezt az interneten keresztül formálódó és felfutó formációtól. Remélhetőleg méltó búcsú lesz ez az egyik legizgalmasabb hip-hop projekt részéről, mielőtt a tagok hosszú és kiszámíthatatlan ideig szólóprojektjeikre fókuszálnak majd. Persze simán benne van a pakliban, hogy váratlanul újra meggondolják magukat és lefújják. De ha érkezik, várhatóan még idén. Lehet addig izgulni!

  • Megjelenési dátum: valamikor idén


A figyelmetekbe ajánljuk