Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé új slágáre több embert is arra inspirált, hogy felmondjon

A mitológiában az isteneknek sem szokott általában akkora hatalmuk lenni, mint Beyoncénak a valóságban, ez pedig egy újabb példa erre.


Lassan eljött az ideje, hogy Beyoncé is meghívót kapjon a különböző politikai csúcstalálkozóra, ugyanis lassan erősebb, mint némelyik globális nagyhatalom. Legújabb számában, a Break My Soulban ugyanis arról énekel, hogy szerelembe esett és felmondott, miközben a dalban hangmintázott Big Freedia arra bíztat minket, hogy hagyjuk ott az állásunkat. Sokan pedig ezt valóban meg is tették, méghozzá a dal hatására saját bevallásuk szerint.

Temitayo például 27 éves volt és az e-kereskedelemben dolgozott, amíg a dal meg nem adta neki a végső lökést.

Úgy terveztem, hogy a hónap végéig várok, de aztán meghallottam a Break My Soult, és ez adta meg a lökést ahhoz, hogy elküldjem a felmondólevelet. Nagyon kiégtem a munkahelyi stressztől, és még csak nem is fizettek eleget. Az, hogy Beyoncé kiadta azt a dalt, tényleg emlékeztetett arra, hogy ki is vagyok valójában.

A 42 éves Portia már egy ideje fontolgatta, hogy felmond a vállalati állásából. A dalszöveghez hasonlóan ő is frissen szerelmes, és a párja arra bátorította, hogy fedezze fel, milyen munkát végezhetne az aktuálison kívül. A dal, mint mondja, arra késztette, hogy tényleg megvizsgálja, mi tartja őt vissza, és hogyan lehetne boldogabb. Korábban a kilépés csak álmodozás volt. De miután meghallotta a dalt, arra gondolt, hogy talán tényleg kilép, és befektet saját magába.

Ezt nevezik a szakértők Beyoncé-hatásnak. Adrienne Trier-Bieniek professzor, aki 2016-ban írt is erről egy könyvet, mérlegelte, hogy a Beyoncétól származó üzenetek miért ütnek jobban, mint bármely más híres személytől származó üzenetek. Beyoncé szuper okos és talpraesett, és rátapint arra a valóságra, hogy az emberek újragondolják az életüket, miután átélték a COVID éveit, érvel Trier-Bieniek.

Azt mondja: nem baj, ha így érzel, jogod van ezekhez az érzésekhez. Ez teszi őt erőteljes előadóművésszé - tényleg azt mondja az embereknek, különösen a fekete nőknek: csodálatos vagy úgy, ahogy vagy, nem kell ezen változtatnod.

A 28 éves Jahelis, aki egy nappal a Break My Soul megjelenése előtt mondott fel, valami hasonlót érzett: megerősítést. Alulfizetettnek és rosszul kezeltnek érezte magát, de miután felmondott, pánikba esett. Aztán meghallotta a dalt.

Érted, milyen őrületes érzés, hogy maga Beyoncé erősíti meg az életeddel kapcsolatos döntéseidet? A felnőttkor félelmetes, és azt hittem, hogy ebben a korban már több válaszom lesz az életre, hogy mostanra már tudom, mit csinálok. És mégsem tudom. Minden nap minden perce csak azzal telik, hogy megkérdőjelezem magam és a döntéseimet, és azt kérdezem, hogy helyesen cselekszem-e, válasz nélkül. Nos: ezúttal nem.

(Forrás: Glamour)

A figyelmetekbe ajánljuk