A PayPal 3D-s logója.

Az egyik legnagyobb pénzügyi cég nem kér az orosz ügyfelekből

A PayPal Holdings közleményben jelezte, hogy az orosz-ukrán konfliktus miatt nem fogad olyan ügyfeleket, akik Oroszországhoz köthetőek.


A pénzügyi cég bejelentése várható volt, mivel a vállalat az elmúlt napokban számos orosz felhasználót és bankot is letiltott a rendszeréből, miután az EU, az USA, az Egyesült Királyság és más nyugati országok gazdasági szankciókat vezettek be Moszkva ellen – írja a Haszon Magazin.

Az ukrán digitális átalakulásért felelős miniszterhelyettes, Alekszandr Bornyakov szerdán felszólította a PayPal-t, hogy szüntesse meg az orosz szolgáltatásait.

Ha a PayPal támogatja a demokratikus értékeket, akkor ki kell vonulnia Oroszországból

– mondta Bornyakov.

Nem a PayPal az egyetlen pénzügyi vállalat, amely szankciókat vezetett be Oroszország ellen, hiszen a háború miatt a Visa, az American Express, valamint az Apple Pay és a Google Pay is blokkolja az orosz pénzintézeteket, míg a Mastercard letiltotta az országból induló tranzakciókat.

A PayPal szóvivője elmondta, hogy a cég támogatja az ukránokat, elsősorban a határokon átnyúló tranzakciók biztosításával és a Xoom szolgáltatásával, amely a nemzetközi utalásokat, így az adománygyűjtést könnyíti meg.

A figyelmetekbe ajánljuk