Egy Mercedes eleje.

A legújabb Mercedes-Benz E-osztályban külön képernyőt kap a TikTok

A Mercedes-Benz nemrégiben bemutatta az első interior látványterveket a közelgő ötödik generációs E-osztályról, amely a tervek szerint idén nyáron érkezik Európába.


A legendás típus 2024-es változatának „fedélzete” első látásra nem tartogat túl sok újdonságot, mivel a belső érthető módon hasonlít a Mercedes többi modern autójához. Van azonban egy jelentős eltérés: a Superscreen, amely nagyon hasonlít a német gyártó úgynevezett Hyperscreenjére, amely az MQS nevű EV-ben debütált.

A Superscreen sok mindenben megegyezik a Hyperscreen-nel, néhány határozott eltéréstől eltekintve. A Hyperscreen három nagyméretű kijelzőből áll, amelyek mindegyike egyetlen hatalmas egységbe van integrálva, és egy méretes üveglap alatt helyezkedik el. Ezzel szemben a Superscreen egy központi kijelzőből áll, amelyet egy másik nagy, az utasok felé néző, egy egységbe integrált képernyő egészít ki.

Ez is érdekelhet: Senki nem ülhet bele a Mercedes legújabb modelljébe – ez az oka!

A Mercedes emellett néhány érdekes részletet is elárult a Superscreenről. A kijelző a gyártó legújabb MBUX infotainment rendszerét fogja használni, melyet egy központi számítógép fog működtetni egyetlen processzorral, ellentétben a kifutó modellel, amely esetében több processzor „hajtja” a különböző funkciókat, emellett beépített szelfikamerával is rendelkezik majd a Webex és a Zoom funkcióhoz.

Ez azonban még nem minden. Az óriási szuperképernyőbe néhány előre telepített alkalmazást is bele fognak integrálni, köztük a TikTok közösségi alkalmazást és néhány olyan játékot, mint például az Angry Birds. Az opcionális ZYNC szórakoztató portál segítségével pedig videostreamingekhez és egyéb játékokhoz is hozzáférhetünk.

A belsővel ellentétben az árról és az autó külsejéről egyelőre semmit nem lehet tudni, a Mercedes ezeket az információkat vélhetően a néhány hónap múlva esedékes premieren hozza majd nyilvánosságra.

Forrás: Luxury Launches


A figyelmetekbe ajánljuk