Egy Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet Autó
Pappas Auto

Világsztárral nyitotta meg a luxus Mercedes-bemutatótermét a Pappas Auto

Egészen különleges módon nyitotta meg a Pappas Auto Magyarország Kft. a nemrégiben restaurált Matild-palotában lévő Mercedes-Benz-bemutatótermét. A premier alkalmából ugyanis ellátogatott hazánkba a gyártó egyedi, 750 lóerős Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet nevet viselő koncepcióautója.


Történelmi jelentőségű márka egy történelmi jelentőségű épületben. Február 23-án nyílt meg a nagyközönség előtt a budapesti Ferencziek terén található, szinte frissen restaurált Matild Palace-ban a Pappas Auto Magyarország Kft. Mercedes-Benz luxus-showroomja, ahol márka legexkluzívabb járműveit tekinthetik meg az érdeklődők. A szalon elsősorban a gyártó prémiummárkájára, a Mercedes–Maybach-ra fog összpontosítani.

Ennek megfelelően a mostani választékban két járművet, a Mercedes–Maybach GLS-t és a Mercedes–Maybach S-osztályt lehet megtekinteni.

A Maybach GLS-t szinte minden létező luxus-funkcióval felszerelték. A 2,8 tonnás, 557 lóerős óriás meglehetősen hasonlít az alap Mercedes–Benz GLS-re, a külső jegyek tekintetében csupán a lökhárító és a hűtőrács esetében tapasztalhatunk markáns eltérést, illetve az egyedi márkajelzés tájékoztatja a nagyérdeműt arról, hogy ez bizony egy Maybach.

A SUV-modellben minden a luxusról szól, az autóban többek között több mint félmillió forintot kóstáló pezsgőhűtőt találhatunk, illetve a hátul ülők kényelme érdekében pezsgős poharakat is elhelyeztek. A masszázsfunkcióval ellátott hátsó ülések 12 cm-el hátrébb helyezkednek el, mint a normál GLS-ben, ezáltal szinte fekvőpozícióból élvezhetik az utasok a Burmeister hifi által kínált lenyűgöző zenei élményt, de az első ülések háttámlájára szerelt kijelzők segítségével akár egy filmet is kényelmesen meg lehet tekinteni.

A kocsiban a beépített parfümrendszer segítségével pedig mindezeket a funkciókat illatos körülmények között élvezhetjük. A Mercedes–Maybach GLS alapmodelljéért 64,4 millió forintot kell kifizetnie a jövőbeli vásárlóknak.

A Maybach S-t sem lehet azzal vádolni, hogy túl rövid autó lenne. A mérnökök valószínűleg úgy gondolták, hogy a hosszított S-osztály egyesek számára még mindig szűkös lehet: a Maybach-kiadás esetében 18 cm-el megtoldották az autót, így a szedán végül 5,47 méter hosszú lett. A GLS-hez hasonlóan ebben az autóban is található masszázsfunkció, illetve a pezsgőhűtő is rendelkezésre áll. Az alapváltozat ára 57,8 millió forint környékén mozog.

Mindkét modell egészen fantasztikus látványt nyújt, ám a premier igazi sztárvendégei nem ők, hanem a Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet volt. Ez a 5,7 méter hosszú és 2,1 méter széles koncepcióautó egészen elképesztő látványt nyújt, hiszen egyszerre kelt futurisztikus hatást, de mégis megtalálható benne a márkára jellemző klasszikusság. A szuperautó péntekig tartózkodik a magyar fővárosban.

Mivel a 750 lóerős elektromos kabrió külseje nem hasonlítható egyetlen másik járműéhez sem, a volánja mögött ülve garantáltan tágra nyílt szemek fogadnának minket a világ bármelyik felkapott sugárútján.

Ebben az esetben a feltételes mód használata azonban kiemelten fontos, hiszen az előbbi, már-már filmszerű jelentre jó ideig biztosan nem kerül sor, hiszen ebből a típusból mindössze egyet gyártottak, amely 2017 óta popsztárokat meghazudtoló módon turnézik szerte a világban.

Apropó sztárok: az elmúlt években az autó valódi „celeb-kultuszra” tett szert, mivel több filmben és videoklipben is feltűnt. A világhírű kanadai rapper, Drake a Laugh Now Cry Later című dalának videoklipjében rója az utakat a Vision Mercedes-Maybach 6 Cabrioletel, míg a járgány a nemsokára megjelenő Flash-filmben Bruce Wayne (Michael Keaton) hű társát fogja alakítani.

Pappas Auto

Az autó nem éppen lassú jármű: 0-ról 100-ra 4 másodperc alatt gyorsul fel, míg a végsebessége eléri a 250 km/órát.

Az elektromos autók kapcsán sokan töltés lassúsága miatt szoktak panaszkodni, a gyártó szerint azonban a 350 kW-os DC gyorstöltésnek hála 5 perc alatt akár 100 kilométernyi hatótávra elegendő energiát is bele lehet „pumpálni” a járműbe. A kocsi hatótávja az amerikai EPA-szabvány szerint körülbelül 320 kilométer.

Mivel ebben az esetben egy koncepcióautóról beszélünk, árat nem lehet meghatározni, de amennyiben a Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet valaha is a piacra kerülne a gyűjtők biztosan egymást nem kímélve tolonganának érte.

A figyelmetekbe ajánljuk