Egy Mercedes SL 280-as.

Egy klasszikus autókkal foglalkozó cég lehetőséget kínál a vásárlóinak arra, hogy egy konfigurátor segítségével összeállítsák a nekik megfelelő Mercedes 280 SL-t.


A németországi Böblingenben székelő Arthur Bechtel Classic Motors kifejezetten a 280 SL-re kínál restaurálási programot– írja a RobbReport.

A 280 SL-t 1968-tól gyártották, és 1971-ig közel 24 000 példány készült belőle, amelynek több mint fele az Egyesült Államokba került. A 2,8 literes, SOHC sorhatos motor mechanikus üzemanyag-befecskendezéssel rendelkezett, és 180 lóerőt teljesített 5700-as fordulatszámon. Négyfokozatú kézi vagy négyfokozatú automata sebességváltóval lehetett rendelni.

A Bechtel weboldalán található konfigurátor segítségével a leendő tulajdonosok az eredeti Mercedes-Benz színek palettájáról választhatják ki álmaik SL-jét. Nem titok, hogy a Mercedes a korszak egyik legigényesebb festését kínálta, amely olyan kifinomult és gazdag megjelenésű volt, mint maguk a járművek.

A választható belső terek és kiegészítők kombinálásával egy-egy 280 SL-t lehet létrehozni. Egy komplett autó ára 285 000 dollárnál (90 millió forint) kezdődik, a megrendelések megvalósítása hat-nyolc hónapot vesz igénybe, és három-négy hétig tart a szállítás.

A figyelmetekbe ajánljuk