Egy Mercedes-Benz eleje.
A legendás autógyártó az ismert tervezővel, Heron Prestonnal karöltve közös kollekciót mutat be, amelynek darabjai újrahasznosított légzsákokból fognak készülni.

Nemrégiben a Mercedes-Benz és Heron Preston bemutatott egy közös koncepció-kollekciót, amely újrahasznosított légzsákokból készült és a formához hűen fel is tudnak fújódni. Preston a légzsákok anyagából három egyedi férfi és női megjelenést, valamint árucikkeket készített, amelyeket szeptember 10-től a GOAT utcai ruházati viszonteladón keresztül árulnak majd – írja a RobbReport.

A légzsák-koncepció kollekciót az életmentő technikai innováció két évfordulója ihlette: az 50 évvel ezelőtti légzsák szabadalma és a zászlóshajó modellünkbe, az S-osztályba történő első szériás bevezetése 1981-ben. Meggyőződésünk, hogy a közös alkotás és az együttműködésen alapuló projektek emlékezetes és egyedi pillanatokat teremtenek a majd.

- mondta Bettina Fetzer, a Mercedes-Benz AG kommunikációs és marketing alelnöke.

Mind az autógyártó, mind a tervező osztozik a fenntarthatóság iránti elkötelezettségben. A munkaruházat luxus újraértelmezéséről ismert Preston a márkája 2016-os elindítása óta arra törekszik, hogy minimalizálja a romboló gyártási módszerek használatát. 2018-ban hívta életre Re-Design programját, amely újrahasznosított anyagokból készít egyedi darabokat, ez az együttműködés is ennek a keretében készült.

A kollekcióm elindítása óta az upcycling és a fenntarthatóság ünneplése a legkorábbi megközelítéseim a tervezéshez, és nagyon tetszett, hogy a légzsák évfordulójának ünneplését így lencsevégre kaptam, hogy egy gyönyörű kollekciót hozhassak létre újrahasznosított anyagokból, a legfejlettebb üzemanyag-hatékony és elektromos járművekből álló flottájuk néhány darabja mellett

- magyarázza Preston.

Thibaut Grevet fotós és filmkészítő merész képek és egyedi filmek sorozatában keltette életre a duó elképzelését. Az autógyártó új S-osztálya és az S-osztály Plug-in-Hybrid modellje látható a kampányban.

Aki szeretné saját szemével látni a fotózás felfújható díszletét, a Mercedes-Benz azt tervezi, hogy egy installációvá alakítja át, amely a szeptember 6. és 8. között megrendezésre kerülő berlini Mercedes-Benz Divathéten lesz látható.

A figyelmetekbe ajánljuk