Egy Mercedes-logo.

Senki nem ülhet bele a Mercedes legújabb modelljébe – ez az oka!

A Mercedes-Benz úgy döntött, hogy legújabb koncepcióautójával egy teljesen új terepre merészkedik.


A Riot Games-szel való folyamatos együttműködés részeként a német márka megalkotta első „virtuális bemutatóautóját" a közelgő League of Legends-világbajnokságra.

Az autógyártónak nem áll szándékában, hogy valaha is megépítse a járművet, ami lehetőséget adott arra, hogy olyasmit tervezzen, amihez hasonlót még soha nem gyártott.

Hozzászoktunk már a kissé túlzónak tűnő koncepciójárművekhez, de a Mercedes igazán kitett magáért a legújabbal, amely annyira friss, hogy még hivatalos neve sincs. A jármű leginkább egy idegen bolygóra emlékeztet a techno-organikus formájával, a többszemélyes buborékkabinjával, a beépített neonfényeivel és a kerékszerű függelékeivel, amelyek mintha az autó vázának a részei lennének.

Egy rendkívüli és virtuális bemutatóautó tervezésekor két világ egyesül – a valós autótervezés és az animációs formatervezés. A virtuális térnek köszönhetően nincsenek korlátok, ami azt jelenti, hogy feszegethetjük a határokat, és teret adhatunk a kreativitásunknak

– mondta Gorden Wagener, a Mercedes-Benz formatervezési vezetője egy nyilatkozatban.

Mivel „virtuális bemutatóautóról" van szó, a Mercedes még fizikai modellt sem épített a járműből. Ha azonban szeretnéd jobban megnézni, akkor csak annyit kell tenned, hogy megnézed Lil Nas X League of Legends-himnuszának, a Star Walkin-nek a videóját. A játék által inspirált autós élmény a Mercedes-Benz EQS szedán és SUV infotainment rendszerén keresztül is elérhető lesz november elejétől, a bajnoksággal egy időben.

Forrás: Robb Report


A figyelmetekbe ajánljuk