mercedes az úton
Youtube/RM Sotheby's

Rekordáron kelt el az egyik legritkább vintage Mercedes

Mindössze 24 darab van belőle.

Egy hihetetlenül ritka, 1955 -ös Mercedes-Benz 300 SL Alloy Gullwing 6,8 millió dollárért, nagyjából 2,1 milliárd forintért kelt el a múlt héten az RM Sotheby’s Scottsdale-i aukcióján, amely rekordárnak számít a piacon.

Bár a licit nem érte el az árverés előtti 7 és 9 millió dollár közötti becsült árat, a végső leütési összeg is elég volt ahhoz, hogy a kupé az első helyre kerüljön egy másik '55-ös Alloy Gullwing előtt, amely 4,2 millió dollárért kelt el a Gooding & Company Scottsdale-i árverésén még 2012-ben.

Az 5500332-es alvázszámmal ismert Mercedes a 13-as számú az 1955-ben gyártott és magánügyfelek számára elérhetővé tett mindössze 24 Alloy Gullwingből. Ami igazán különlegessé teszi a tételt, az a számozással megegyező 3,0 literes NSL motor, amely több mint 215 lóerőt teljesít.

A 300 SL lenyűgöző belső tere kék gabardine szövetet és kék vinilt kapott, és itt található egy Becker rádió és egy 270 km/órás sebességmérő is.

A marokkói Casablancából származó Joseph F. Weckerlé, a Mercedes-Benz ügynöke még a gyártás évében megrendelte az autót. Ez volt a Mercedes egyetlen olyan járműve, amelyet akkoriban újonnan szállítottak Afrikába

Hogy a 6,8 millió dolláros aukciós ár mekkora összeg, jól bemutatja, hogy az autó eredetileg mindössze 6820 dollárba, nagyjából kétmillió forintba került az '50-es években (az inflációval kiigazítva körülbelül 71 000 dollárba). Ez azt jelenti, hogy az autó értéke közel 10 ezer százalékkal nőtt.

A figyelmetekbe ajánljuk