jurassic park

A Bugatti Mistral testre szabott váltója egy Jurassic Park-meglepetést rejt

A Mistral utastér kialakítása nagyjából megegyezik a hagyományos Chironéval, kivéve a nyilvánvalóan levehető tetőt. Azonban adott a limitált szériás hiperautó belsejének néhány exkluzív funkciót, hogy megkülönböztesse a többi modellcsaládtól.


Az idei Monterey Car Week-en hihetetlen új autóipari alkotásokat mutattak be, köztük az 5 millió dolláros (nagyjából 2 milliárd forint) Bugatti Mistral-t. A The Quail, A Motorsports Gathering rendezvényen bemutatott, limitált szériás Bugatti hiperautó a híres W16-os motor végét jelzi. Ez egyben az első Chiron-alapú modell, amely levehető tetővel rendelkezik.

A francia gyártó legendás, 1934-es Type 57 Grand Raid modellje által inspirált formatervvel a Bugatti Mistral részletekre fordított figyelme egyszerűen lenyűgöző. A Bugatti Mistral az egyedi homlokzattól kezdve a megvilágított Bugatti feliratot szegélyező X alakú hátsó lámpákig minden egyedi dizájnelemmel van ellátva. Van azonban egy aprócska kis jellegzetesség, ami első pillantásra talán elkerülné a figyelmedet, de ez abszolút fantasztikus. A hiperautó sebességváltójáról van szó.

A Mistral utastér kialakítása nagyjából megegyezik a hagyományos Chironéval, kivéve a nyilvánvalóan levehető tetőt. Azonban adott a limitált szériás hiperautó belsejének néhány exkluzív funkciót, hogy megkülönböztesse a többi modellcsaládtól. Az egyik ilyen a váltó, amelyet egy tömör alumíniumtömbből marattak ki, és matt fekete fényezéssel rendelkezik. A váltó csúcspontja egy borostyánszínű betét, amely azonnal a Jurassic Park című 1993-as filmből ismert John Hammond botjában lévő borostyánszínű szúnyogra emlékeztet.

Ha azonban jobban megnézed, egy apró meglepetést találsz a borostyán betétben megbújva. Hammond botjával ellentétben, amelyben a borostyándarabon egy dinoszauruszok vérét tartalmazó szúnyog volt, a Bugatti borostyánbetétjén egy táncoló elefánt miniatűr szobra látható.

Ettore Bugattinak volt egy testvére, Rembrandt Bugatti. Rembrandt szobrász és művész volt, és állatokat faragott. Az állatkertben figyelte az állatokat és szobrokat készített. És Rembrandt készítette a táncoló elefántot, amely a világon táncolt, és a Bugatti Royale elejére került. A Bugatti mindössze 99 példányt fog építeni a Mistral roadsterből, és már mindegyikre van vásárlója elővételben.

(Forrás: Luxury Launches)


A figyelmetekbe ajánljuk