batmobile

Batman is védené a környezetet! –megérkezett a Batmobile elektromos verziója

Nemcsak a normál közúti autók, hanem a popkulturális jelentéssel bíró, ikonikus kellékautók másolatai is elektromos meghajtásúvá válnak. Üldözd a Batmobile-lal, természetesen környezettudatosan a rosszfiúkat!


Íme, a világ első teljesen elektromos hajtású, működőképes replikája a Christopher Nolan Sötét lovag-trilógiájában látott Batmobile-nak. Az utánzatot egy 23 éves vietnami művész, Nguyen Dac Chung készítette. A fiatal férfi a Hanoi Építészeti Egyetemen végzett, majd 2017-ben alapított egy cosplay céget Macro Studios néven. Az elmúlt öt évben pedig tökéletesítette a hiperrealisztikus egyedi replikák elkészítésének művészetét.

Ez lett a művész legambiciózusabb és legsikeresebb projektje, amelyhez rengeteg technikai tudásra volt szükség, hiszen egy komplex, elektoromos autót kellett megalkotnia.

Bár az eredeti filmes autó tervrajzai alapján készült, a replika arányaiban valamivel kisebb. Míg a filmben használt járgány 4,5 méter hosszú, 2,8 méter széles, az utánzat csak 3,7 méter hosszú és 2,4 méter széles. Azonban a részletekre fordított figyelem csodálatra méltó.

A teljesítményét ugyan nem árulták el, de az elektromos Batmobile jóval könnyebb, mint a 2,5 tonnás eredeti, ugyanis acélvázra szénszálas anyagból és 3D nyomtatású műanyagból készült, ezért összesen 600 kilogrammot nyom.

(luxurylaunches)

A figyelmetekbe ajánljuk