digitális nomád
Shutterstock

Magasak az árak? Egy ország az alacsony megélhetési költségekkel csábítja a távmunkásokat

Kolumbia a legújabb ország, amely tárt karokkal várja a digitális nomádokat, akik már speciális vízumot is igényelhetnek: a vízumrendszer bevezetése az előző hónapban startolt, az ország pedig reméli, hogy sikerül felhívnia a távmunkások figyelmét Kolumbia előnyeire.

Egy nagy előny biztos van: az International Living magazin nemrégiben készített rangsorában Kolumbia az egyik legolcsóbb országnak bizonyult 2023-ban, írja az Euronews.

Olvasd el ezt is! 7 ország, ahol rengeteg kedvezményt kaphatnak a távmunkások

Kolumbia örömmel osztja meg a digitális nomádokkal azt a kiváltságot, hogy a világ második legváltozatosabb biodiverzitású országából dolgozhatnak. Bogotá, Medellín, Cartagena, Cali és más úti célok számos coworking teret és szállást kínálnak, hosszabb tartózkodásra kifejlesztett speciális programokkal, ahol a távmunkások felejthetetlen élményeket szerezhetnek

– mondta Carmen Caballero, a Kereskedelmi, Ipari és Turisztikai Minisztériumhoz tartozó ProColombia elnöke egy nyilatkozatban.

Bogotá

Shutterstock

Ki igényelheti a vízumot?

A vízum igényléséhez egy érvényes útlevél szükségea, amely a rövid távú tartózkodásra jogosító vízummentességet élvező országokhoz tartozik (Magyarország ilyen), emellett egy belföldi munkaviszonyt igazoló levél és egészségbiztosítás is kell majd annak, aki Kolumbiából dolgozna.

A minimális jövedelmi követelmény 3 millió kolumbiai peso, azaz nagyjából 225 ezer forint.

Ha a jövedelmünk meghaladja a fenti összeget, és megelégednénk 6 hónappal is, akkor lehet, hogy vízumot sem kell igényelni: ideiglenesen legfeljebb 90 napig lehet az országban tartózkodni, de ez különösebb papírmunka nélkül is 180 hosszabbítható.

Ez is érdekelhet: Dolgoznál a tengerpartról? Nem lehetetlen, de érdemes jól felkészülni

A digitális nomád vízum viszont lehetővé teszi, hogy a távmunkások akár két évig is Kolumbiában maradjanak. Mellé még állami kedvezményt is kapnak, ami miatt számos szolgáltatás igénybe vehető az országban.

Kolumbia reményei szerint az első 18 hónapban mintegy 45 ezer digitális nomádot tudnak majd az országba csábítani. .


A figyelmetekbe ajánljuk