Egy régi Bugatti-logo.

Illusztráció.

Mindössze 3 darabot gyártottak ebből a különleges Bugattiból – ennyiért vehetjük meg

A Mecum Auctions által kínált 2014-es, Jean-Pierre Wimille előtt tisztelgő autó időtlen vonzerővel rendelkezik.


Jean-Pierre Wimille neve a Bugatti örökségének szinonimájává vált. A francia versenyző egy Bugatti 37A-ban indult az 1930-as Francia Nagydíjon, majd 1937-ben és 1939-ben Le Mans-ban is győzött az aerodinamikus Bugatti Type 57G Tankkal, amelyből mindössze három darab készült.

A legendás versenyző előtt tisztelegve a Bugatti három példányt készített a Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille Legend Editionből. Ezek közül az egyik 1907 kilométert futott darab augusztus 20-án kerül árverésre a kaliforniai Pebble Beachen.

A Bleu Wimille fényezéssel (amely árnyalat hűen megegyezik az eredeti 57G Tankon található színnel) és sötétkék szénszálas akcentusokkal díszített szuperautó egy feszes 8,0 literes, négy turbófeltöltős W-16-os motorral van felruházva, amely 1184 lóerő leadására és 1106 ft lbs csavarásra képes.

Összességében a Wimille Veyron méltó tisztelgés névadó versenyzője előtt, aki 39-es utolsó Le Mans-i győzelme után még néhány évig képviselte a Bugattit.

Wimille neve és az eredményeire való utalások számos helyen szerepelnek a Mecum Auctions által bemutatott Veyronon. A hátsó szárny alatt és a hátsó középső dobozfedélen a Le Mans-i versenypálya sziluettjei tisztelegnek a Bugatti első és későbbi győzelmei előtt, amelyet Wimille vezetésével aratott.

A francia férfi aláírását a fejtámlákba is belevarrták, valamint lézerrel belevésték az üzemanyagtartályba és az olajteknőbe. Sajnos Wimille 1949-ben a Buenos Aires-i Nagydíjra való felkészülés közben meghalt a volán mögött.

Egyfajta hazatérés lesz ennek a Bugattinak, amikor a Mecum színpadára kerül, hiszen a változat pontosan kilenc évvel ezelőtt debütált a Pebble Beach Concours d'Elegance-on.

A Monterey Car Week 2022-es kiadására tervezett árverés mintegy 1200 tételt tartalmaz, és az előrejelzések szerint a teljes bevétel megközelíti majd a 400 millió dollárt. Ebből az összegből ez a 2014-es Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille Legend Edition a becslések szerint 3,3 millió dollárral (1,2 milliárd forint) fog hozzájárulni.

Forrás: Robb Report

A figyelmetekbe ajánljuk