Egy Rolls-Royce eleje.

Mennyi az annyi? Ez a világ öt legdrágább autója

Számtalan, méregdrága autó jön velünk szembe az interneten vagy az utcán nap mint nap, de vajon mely járművek a legértékesebbek? Az alábbi cikkben a világ öt legdrágább új autóját mutatjuk be.


5. Bugatti Centodieci: 9 millió dollár (3,4 milliárd forint)

A Bugatti, amely eddig is híres volt a jellegzetes formatervéről és az elképesztő teljesítményéről, mindent megtett, hogy a Centodieci felejthetetlen és pazar legyen. Az 1577 lóerős, négy turbós W16-os motorral nem ez a leggyorsabb Bugatti az utakon, de a 0-100 km/órás gyorsulási ideje mindössze 2,4 másodperc, ami egészen elképesztő.

Az autó formáját elsősorban Romano Artioli legendás EB110-es hiperautója ihlette az 1990-es évek elejéről. Az új Centodieci a formaterv és a mérnöki munka másfajta megjelenítését hivatott szolgálni anélkül, hogy feláldozná az EB110 szépségét és lelkét, amelyből olyan jegyeket merít, mint a szögletes forma, a kis patkó alakú hűtőrács és az üveg motorburkolat.

4. Rolls-Royce Sweptail: 13 millió dollár (4,97 milliárd forint)

A Rolls-Royce Sweptailt a 20. század legnemesebb autói, valamint számos vintage jacht ihlette. A Rolls-Royce olyan motorkocsit épített, amely kétségkívül a márka DNS-ét testesíti meg.

3. Pagani Zonda HP Barchetta: 17,5 millió dollár (6,7 milliárd forint)

A Barchetta Horacio Pagani, a Pagani Automobili alapítója számára készült ajándékként, 60. születésnapja és a Zonda 18. évfordulója alkalmából. Belül egy 7,3 literes, 789 lóerős, szívó V12-es AMG-motor található, amelyhez hatfokozatú kézi sebességváltó és hátsókerék-hajtás párosul.

Az autó váza teljes egészében szénszálas anyagból készült, beleértve a Carbo-Triax HP52-t is. Így a Pagani Zonda HP Barchetta drasztikusan csökkenti a súlyt, miközben megőrzi a F1-ben vagy a katonai repülésben használatos mechanikai tulajdonságokat.

2. Bugatti La Voiture Noire: 18 millió dollár (6,9 milliárd forint)

A kézzel formázott szénszálas külsővel, a négy turbós W16-os 8,0 literes motor 1500 lóerővel és 2,4 másodperces 0-100 km/órás gyorsulási idővel, valamint a hatalmas kipufogócsövekkel nem meglepő, hogy a Bugatti La Voiture Noire elérheti a 260 km/órás sebességet.

1. Rolls-Royce Boat Tail: 30 millió dollár (11,5 milliárd forint)

A Boat Tailt egy, három ismeretlen milliárdosból álló csoport rendelte meg, akik a J-osztályú jachtok iránti szenvedélyüket szerették volna az utcára vinni. A 6,75 literes, 563 lóerős, duplaturbós V12-es motorja egy Rolls-Royce Phantomból származik.

Egy egyszerű mozdulattal a fedélzet látványosan ívelt pillangó alakban kinyílik, hogy felfedje a pompás belteret, amely egyedi pezsgősdobozzal, két üveg Armand de Brignac vintage Cuvee-vel és kaviárral van felszerelve.

Forrás: Luxatic

A figyelmetekbe ajánljuk