Egy évtized után újratervezték a legendás Rolls-Royce autót

Egy évtized után újratervezték a legendás Rolls-Royce autót

120 millió forintért már meg is rendelhetjük a 10 év után újratervezett Rolls-Royce luxusmárka egyik legnépszerűbb szériáját, a Ghost modellt.


Ránézésre nem sokat változott az új Ghost, de mégis egy évtized elteltével volt mit fejleszteni az autón. A sikeres koncepción nem változtattak, szinte minden lényeges elemét megtartották az új szériának, inkább csak továbbvitték az elődnél bevált elemeket. Az extra kényelem mellett hatalmas erőt is raktak a 2,5 tonnára megnőtt monstrumba.

Rollce-Royce

Külsőre a legfeltűnőbb a lekerekített vonalvezetés. Az előző széria szögletesebb, élesebb vonalaival ellentétben egy letisztultabb, egységesebb formát kapott kevesebb karosszéria elemmel. Az autó elején lévő hűtőrács szélesebb és magasabb is lett, de leszedték róla a vastag szegélyt.

Rollce-Royce

Egy alumínium szerkezetre épül alvázat is kapott, amit a Rolls-Royce kifejezetten a Ghost számára épített. Szemben az előző BMW 7-es sorozatának használt alvázzal. Az ajtókat egy motoros rendszer nyitja és zárja, a manuális ajtónyitást teljesen elhagyta a márka.

Rollce-Royce

Az 5,56 méter hosszú és 2,16 méter széles autónál nem fukarkodtak a kényelemmel. A legnagyobb újítás az eddig még teljesen újnak számító futómű. A légrugós, szintszabályozó szoftvert építettek bele, ami speciális kamerák segítségével figyeli az út minőségét, és eszerint állítja be a futómű paramétereit. A Planar szoftver emellett felelős az összkerékhajtásért és a stabilitásért is.

Rollce-Royce

Az új Ghostot V12-es motor hajtja majd 571 lóerővel, ami 4,6 másodperc alatt eléri a 100 kilométer per órát. Nem rossz egy ekkora autótól. Automata váltó került bele, ami a GPS-adatok alapján képes eldönteni az idállis sebességfokozatot, akár kanyarodásnál is, így segíti a sofőrök döntését a bizonytalan szituációknál.

Az autó 2021-ben kerül piacra, és ezúttal sem lesz tömegautó a márkából: 300-332 ezer dollár között lőtték be az árat, ami durván 120 millió forintnak felel meg.

A figyelmetekbe ajánljuk