bugatti
Mondhatnánk, hogy minden Bugatti tiszteleg a márka múltja előtt, de ez különösen igaz a most eladásra kínált Chiron Sport 110 Ans-re.

A 2019 elején bemutatott húsz Chiron Sport 110 Ans-ból egy hiperautót kifejezetten a francia márka 110. évfordulójának megünneplésére tervezték. És most a valaha épített egyik legexkluzívabb utcai Chiron egy példányát az RM Sotheby's aukciósház el is árverezi – olvasható a Robb Report cikkében.

RM Sotheby's

Nem minden autógyártónak van olyan szerencséje, hogy elérje a 110 évet. A Bugatti ezt a legtöbbeknél jobban tudja, hiszen a 20. század második felében egy jó darabig nem is létezett, mivel a vállalat pénzügyi nehézségekkel küszködött, utolsó modelljét az 1950-es években mutatta be, majd az 1960-as években repülőgépalkatrész-gyártó részlegéért vásárolták fel.

RM Sotheby's

Emiatt a márka nem akarta említés nélkül hagyni, hogy egy ilyen jelentős esemény elszaladjon mellette. És mi mással is lehetne ezt jobban megünnepelni, mint második hiperautójának, a Chironnak egy változatával.

RM Sotheby's

Nem kérdés, hogy a Chiron Sport 110 Ans melyik országból származik: a jubileumi változat minden példánya matt acélkék fényezést kapott, és a francia trikolórt viseli az oldalsó visszapillantó tükrökön, a tanksapkán és – ami a legszembetűnőbb – az aktív hátsó spoiler alján.

RM Sotheby's

A most bemutatott példánynak a hűtőrácsára a 16-os számot is felfestették francia versenykék színben, amely a féknyergek színe is egyben.

A monokróm színösszeállítás az utastérben is folytatódik, ahol a sötétkék színt francia versenykékkel párosították. A belső térben a Bugatti két üveglapból álló Sky View tetővel rendelkezik, és a francia trikolor itt is megjelenik az üléseken, a kormánykeréken és a kulcstartón.

RM Sotheby's

A motortérben a Bugatti nagyra becsült 8,0 literes, négy turbós W16-os motorját találjuk. Mindez egy 7 sebességes duplakuplungos sebességváltóhoz csatlakozik, és 1479 lóerőt produkál. A többi Chiron Sporthoz hasonlóan ez is továbbfejlesztett futóművel és a márka dinamikus kezelési csomagjával rendelkezik, amely még agilisabbá teszi a hiperautó alapváltozatánál.

Az eladásra kerülő Chiron Sport 110 Ans egyike annak a kettőnek, amelyet az Egyesült Államokba szállítottak. Meg nem nevezett, Dél-Kaliforniában élő tulajdonosa jól érezte magát az autóval, 5200 kilométert tett meg vele, mióta legördült a szalagról. Ráadásul nemrég szervizelték 35 000 dolláros értékben.

Az Sotheby's- szerint az ára várhatóan több lesz, mint az a 3,26 millió dollár, amennyibe az eredetileg került. Ez átszámítva több mint 1,3 milliárd forint lehet.


A figyelmetekbe ajánljuk