Rocket Firing Boba Fett
Fotó: Instagram

Minden idők legdrágábbja lett ez a Star Wars-játékfigura

A napokban egy elszánt gyűjtő rekordösszeget fizetett egy hihetetlenül ritka, kereskedelmi forgalomba sosem került akciófiguráért, írja a Haszon.


A szóban forgó Star Wars-akciófigurára az elmúlt időszakban rendkívül megnőtt a kereslet, ugyanis igazi ritkaságról van szó. Ennek legfőbb oka, hogy a Boba Fettet megtestesítő játékból csupán 24 prototípus készült, ezeket viszont a hatóságok túl veszélyesnek ítélték, így soha nem kerülhettek forgalomba.

A ritka játékfigura jellegzetessége ugyanis, hogy A jedi visszatér című filmben megismert, majd később a saját Disney-sorozatában visszatérő karakterhez hasonlóan képes rakétát kilőni a hátán található jetpackből. Ez a miniatűr műanyagrakéta potenciálisan fulladást okozhat gyermekeknél, ezért nem kerülhetett a boltok polcaira.

A nem meglepő módon „Rocket Fett” névre keresztelt akciófigura egyik példánya most döbbenetesen sok pénzért, 525 ezer dollárért – vagyis nagyjából 192 millió forintért – talált új gazdát egy dallasi aukción, ezzel pedig megdöntötte a legdrágább játékfigura rekordját.

Az eddigi csúcstartó egy valódi gyémántnyakláncot hordó Barbie baba volt – ezt 302 500 dollárért vásárolta meg egy gyűjtő 2010-ben.

Persze nem ez az egyetlen Star Wars-relikvia, amiért csillagászati összeget fizetett ki valaki. Az 1977-es film évtizedekig elveszettnek hitt X-szárnyú vadászgép-modelljéért 3,13 millió dollárt, tehát körülbelül 1,1 milliárd forintot adott egy gyűjtő. A szintén Dallasban, néhány hónapja elárverezett modellt a Csillagok háborúja – Egy új remény utolsó csatajelenetének forgatásánál használták.

A figyelmetekbe ajánljuk