Star Wars.
Lucasfilm

Nem fogod elhinni, hogyan kapta meg a Star Wars ikonikus szerepét ez a színész

A Boba Fettet alakító színész egy kissé komikus, mégis praktikus ok miatt kapta meg a legendás fejvadász szerepét.


Ugyan Boba Fett enyhén szólva sem egy szószátyár karakter, a kinézete és a lazasága miatt hamar a rajongók kedvencévé vált.

Mivel George Lucas mindössze néhány sort írt a maszkos fejvadász számára, ezért a Fettet alakító Jeremy Bulloch fizikuma sokkal fontosabb volt, mint mondjuk az színészi játéka, vagy a hangja. Ennek okán a Star Wars Insider 2000-ben megjelent száma szerint a casting igen furcsán zajlott.

Ez is érdekelhet: 5 sorozat, amit mindenképp érdemes megnézned, ha szereted A Mandalórit!

Azt hiszem, a titok Boba Fett eljátszásában – ha mondhatjuk, hogy én játszottam – az, hogy minél kevesebbet mozogsz, annál jobb. Semmi értelme nem lenne annak, hogy Boba Fett hadonászik a fegyverével, és azt mondja: >> Engem nézzétek! <<. Nagyon vagány volt. Úgy gondoltam Boba Fettre, mint Clint Eastwoodra egy páncélruhában

– mondta Bulloch.

A színész ezután arról is beszélt, miként került be az akkorra már világsikernek számító Star Wars-franchise második részébe, a A Birodalom visszavágba.

Bulloch elmondta, hogy a féltestvére – aki történetesen a film társproducere, Robert Watts – megkérte, hogy jöjjön el egy próbára, hiszen kifejezetten olyan embert kerestek, aki belefér az addigra már kész kosztümbe.

Óriási szerencséjére a férfire tökéletesen passzolt Boba Fett ikonikus páncélja, így Bulloch részt vehetett minden idők egyik legnagyobb filmes sikerében.

A figyelmetekbe ajánljuk