han solo fegyvere

Megtalálták Han Solo fegyverét, most bárki hazaviheti

Hosszú ideig nem találták sehol, most meglett, és el is árverezik.

Elárverezik Han Solo klasszikus DL-44 Heavy Blaster Pistol fegyverét, amit az eredeti Star Wars-trilógiában használt – számol be a Robb Report a Rock Island Auction Company jövő hónapban tervezett árveréséről

A fegyver ráadásul nem is csak egy gondosan elkészített replika: tényleg az eredeti kellékről van szó, amelyet Harrison Ford használt a franchise eredeti filmjének, az 1977-es Egy új remény forgatásán.

Luke vagy Darth Vader fénykardjait leszámítva nincs olyan fegyver, amely közelebb állna a Star Wars-rajongók szívéhez, mint Han Solo fegyvere:

a DL-44 először akkor jelent meg a vásznon, amikor a IV. epizódban megismerkedünk Ford karakterével, ahol már rögtön lövöldözésbe is kerül egy kocsmába. De A Birodalom visszavágban és A Jedi visszatérben is számtalanszor látható a fegyver.

Viszont az első rész befejezése után állítólag elveszett a kellék, és a franchise következő két részének forgatásakor két másik DL-44-essel pótolták. Az aukciósház közleménye szerint azonban újra megtalálták az eredetit, amiről egy hitelesítő levél is tanúskodik.

Az első Star Wars-film egyébként nem az egyetlen alkalom, amikor a kellék felbukkant a filmvásznon. Han fegyvere valójában egy erősen módosított Mauser C96 pisztoly, amelyet több más filmben is használtak kellékként – többek között Frank Sinatra egyik kémfilmjében, a Meztelen futóban is felbukkan.

Ez azt is jelenti, hogy minden idők két legmenőbb filmsztárja használta a hamis fegyvert.

Rock Island Auction Company

A kellék a tervek szerint augusztus 27-én kerül kalapács alá, az aukciósház arra számít, hogy a DL-44, amelyhez egy Fordról készült dedikált fotó is tartozik, 300 ezer és 500 ezer dollár közötti áron kel el, azaz nagyjából egy-két milliárd forintért.

Az sem lenne meglepő, ha az ár magasabb lenne, hiszen A Jedi visszatér forgatásához használt egyik replika 2018-ban 550 000 dollárért kelt el.


A figyelmetekbe ajánljuk