A Mandalóri.
Disney

5 sorozat, amit mindenképp érdemes megnézned, ha szereted A Mandalórit!

Az elmúlt hetekben A Mandalóri harmadik évada uralta a nemzetközi filmes magazinok címlapjait, a fejvadász és a kis Grogu körüli őrület okán pedig az alábbi cikkben öt olyan sorozatot mutatunk be, amit muszáj megnézned, ha szeretted a Disney szuperprodukcióját.


Stranger Things

Az 1980-as években játszódó sorozat kirívóan nagy sikert ért el az elmúlt években. Emberek milliói kíváncsiak arra, hogy miként alakul a fiktív kisvárosban, Hawkinsban élő emberek élete, és hogy az ötödik és egyben utolsó évadban sikerül-e legyőzni a félelmetes szörnyet, Vecnát.

A Mandalórihoz hasonlóan itt is a gyerekek vannak a középpontban, nem pedig a felnőtt színészek. Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard és Noah Schnapp három kiemelkedő fiatal színész, akik rengeteget adnak hozzá az amúgy is jól megírt produkcióhoz.

The Last of Us

A nemrég befejeződött The Last of Us első évada kiemelkedő siker lett. A produkció kifejezetten jó példával szolgál a jövőbeni videójáték adaptációknak, mivel remekül fűzték össze a játék hangulatvilágát egy jól megírt, izgalmas sztorival.

A Mandalóri rajongói kifejezetten örülhetnek, ugyanis a sorozat főszereplője, Pedro Pascal a The Last of Us-ban is kiemelkedő teljesítményt nyújt – ráadásul mindezt maszk nélkül teszi.

Ez is érdekelhet: A fejvadász és a fociedző visszatér – 7 sorozat, ami márciusban debütál a streaming-platformokon

Boba Fett könyve

Elég egyértelmű, hogyha szereted nézni a mandalóri fejvadász kalandjait, akkor valószínűleg a többi Star Wars-univerzumban játszódó történetet is élvezni fogod. A Boba Fett könyve egy közvetlen spinoff, amely A Mandalóri második és harmadik évada között játszódik.

Ennek azonban hátránya is van, ugyanis muszáj megnézni a Boba Fettről szóló sorozatot, hogy tudd értelmezni A Mandalóri harmadik évadának elejét, ez azonban nagy valószínűséggel a lelkes Star Wars-rajongóknak nem jelent problémát.

Csillagközi romboló

Bár az eredeti Csillagközi romboló egy úttörő sci-fi alkotásként vonult be a köztudatba, manapság azonban sokan a 21. század fordulóján készült rebootot ismerik. Az Edward James Olmos vezette színészgárda főszereplésével készült sorozat egy lebilincselő és jól megírt történetet mutat be néhány túlélőről, akik megpróbálnak visszatalálni a Földre.

The Expanse

A The Expanse is meglehetősen sokféle furcsa, kitalált karakterre összpontosít, akik azért küzdenek, hogy megtalálják a helyüket a bolygóközi jövőben.

A széria az Amazon Prime Video egyik legelismertebb sorozata az elmúlt években, és a sci-fi tévékritikusok dicsérethalmazát is magáénak tudhatja.

Forrás: The Manual


A figyelmetekbe ajánljuk