Beyoncé Európában koncertezik, a szállodai árak az egekbe ugrottak

Beyoncé alaposan feltornázta a brit szállodai szobák árát, ugyanis a sunderlandi hotelárak 500 font (220 ezer forint) fölé szöktek az énekesnő májusi koncertjének estéjére.


Beyoncé május 23-án a sunderlandi Stadium of Light stadionban – amely Sunderland FC nevű futballcsapat otthona – is bemutatja Renaissance című műsorát.

A rajongók részéről szinte minden koncerthelyszínen óriási várakozás előzi meg a show-t, ugyanis milliók rohamozták meg a fizikai, illetve az online jegypénzárakat.

Azoknak, akik nem a saját városukban, hanem a lakóhelyüktől távolabb akarják megtekinteni Beyoncé vadiúj műsorát azonban nemcsak a koncertjegy árával kell számolniuk.

Ez is érdekelhet: Így hangzik a Bohemian Rhapsody a világ legnagyobb orgonáján

Az előbbi állításra jó példa, miszerint a Booking.com-on a sunderlandi szállások 95 százaléka már nem elérhető a koncert éjszakájára. Emellett azokban a hotelekben, ahol még van hely, a nem mindennapi esemény miatt az árak brutálisan kilőttek.

Ez a jelenség több szállás esetén is megfigyelhető, ugyanis egy éjszakát a sunderlandi Holiday Innben a május 23-i dátumra 499 fontért lehet két személyre egy standard queen roomot foglalni. Összehasonlításképp a központi fekvésű szálloda árai általában lényegesen alacsonyabb, 65 fontnál (29 ezer forint) kezdődnek éjszakánként.

Eközben a Grand Hotel Sunderlandben ugyanez a jelenség tapasztalható, ugyanis egy éjszaka jelenleg 474 fontba kerül, míg alapesetben 62 fontot kell kipengetnie a fáradt utazóknak.

A világ egyik legismertebb előadója, Beyoncé 2023. májusa és júniusa között turnézik Európában, azonban Budapestre ezúttal nem látogat el, sőt a térségünkben egyedül Varsóban lehet megtekinteni a koncertjét.

Forrás: Independent

A figyelmetekbe ajánljuk