Újraértelmezi a médium szó jelentését a Microsoft: kristálygömbök és látók helyett egy olyan fejlesztést dobna piacra, amely képes lenne elhunyt szeretteink imitálására.


Képek, hangadatok, a közösségi médiában fellelhető bejegyzések és korábbi online üzenetváltások alapján alakítana ki saját személyiséget az a chatrobot, amelyet a Microsoft a közeljövőben szabadalmaztatni akar. Ha a szükséges adatok rendelkezésre állnak, a gép által felvett személyiség akár egy elhunyt szerettünkké is lehet.

A tervek szerint a robot egy 2 vagy 3D-s modell létrehozására is képes lenne, valamint szóban vagy írásban folytatott beszélgetést imitálhatna annak a nevében, akinek személyiségjegyeit magába táplálja.

„Az a bizonyos személy lehet egy múltbeli vagy jelenben élő valaki, például egy barát, egy rokon, egy ismerős, egy híresség, kitalált karakter, történelmi alak vagy véletlenszerű entitás, ugyanakkor a program arra is betanítható, hogy használója mását adja vissza "

– írta szabadalmáról a Microsoft, amelynek ötletét nem elképzelhetetlen, hogy a Black Mirror (Fekete tükör) című Netflix-sorozat egy epizódja inspirálta.

A Mindjárt jövök (Be Right Back) című rész tartalma szerint a főhősnő párja életét veszti, ám egy új szolgáltatás képes szimulálni a férfi hangját a telefonban annak korábbi, közösségi médiában folytatott tevékenysége alapján. A valóságtól ott rugaszkodik el a történet, amikor a program egy új kísérleti lehetőségeként felajánlja a személyiség beköltöztetését egy, az elhunyt ember mására alkotott mesterséges testbe. Ki tudja, talán ez lesz a Microsoft következő dobása.

via ContextUs

Friss

Nicolas Lefaudeux

Az univerzum valójában egy önmagát tanulmányozó mesterséges intelligencia?

Microsoftnál dolgozó fizikusok úgy gondolják, hogy az univerzum egy önállóan tanuló gép.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk