Pár éve még elképzelhetetlen lett volna ez a tudományos módszer.


A Washingtoni Egyetem kutatói alkották meg azt a technológiát, amit eddig maximum filmekben láthattunk: élő, 3D-s hologram segíti az orvosok munkáját a műtétek közben. A kifejezetten szívműtétekhez készített szoftverhez a Microsoft legújabb, méregdrága, kiterjesztett valóságot kínáló szemüvegét használják.

A fejlesztést használó orvosok az elektroanatómiai rendszernek köszönhetően ezentúl valós időben fogják látni a szemüvegre kivetített képeket és információkat úgy, hogy ez a valódi történéseket egyáltalán nem zavarja meg.


A fejlesztést már ki is próbálták St. Louis kórházaiban, és bizonyítottan gyorsabban és precízebben sikerültek az orvosok műtétei a szemüveg segítségével.

Friss

Ezért fáj annyira a visszautasítás

Előfordulhat, hogy nem kerültünk be az iskolai sportcsapatba, vagy épp szakítottak velünk. Ilyenkor nagyon fáj a visszautasítás érzése. Vajon miért?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A magasba emelkedett a világ első repülő versenyautója

Hamarosan tényleg versenyezni láthatjuk?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk