Mégsem engedi vissza az alkalmazottakat az irodába.


A koronavírus miatt akarva-akaratlanul rengeteg cég állt át az otthoni munkavégzésre. Arról már megoszlanak a vélemények, hogy a home office hosszútávon fenntartható-e, de az biztos, hogy a járvány megadta azt az utolsó lökést, hogy széles körben elterjedjen az otthoni munka.

Sok-sok érv szól az előnyei és a hátrányai mellett is. Sokan a legoptimálisabb megoldásnak azt tartják, ha az alkalmazott heti 2-3 napot tölt otthon, a többit pedig a munkahelyén. Egészen máshogy gondolja ezt a Netflix vezérigazgatója, Reed Hastings.

Reed Hastings

wikimedia

A cégnél több mint 8600 ember váltott át távmunkára, azaz szinte mindenki. A Wall Street Journalnak adott interjúban a Netflix társalapítója elmondta, hogy semmilyen pozitívumot nem lát a home office-ban. Szerinte egy ekkora cégnél kifejezetten hátrány, hogy nem tudnak személyesen találkozni, tárgyalni, különösen nemzetközi szinten.

Viszont belátja, hogy a közeljövőben nem fog változás történni, sőt: csak akkor térhetnek vissza az alkalmazottak az irodai környezetbe, ha beoltatják magukat. Erre minimum fél évet kell várni, szóval Hastings még sokáig bosszankodhat a távmunka miatt. Amikor pedig a dolgozók visszatérnek, szigorúan egy napot tölthetnek majd az irodán kívül.

Friss

Szólóalbumot ad ki a Blur és a Gorillaz frontembere

Már meg is érkezett az első kislemez Damon Albarn új albumáról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Converse leporolta régi retrócipőit

CX kollekciójának új darabjai régi klasszikusok újragondolt verziói.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Miley Cyrus egy halom sztárral feldolgozta a Metallica klasszikusát

A feldolgozáson közreműködött Elton John, a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith, WATT és Yo-Yo Mama mellett a Metallica basszusgitárosa, Robert Trujillo is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk