Mindhunter

Úgy tűnik, véget ért a Mindhunter

A sorozat alkotója, David Fincher nem igazán lát arra esélyt, hogy folytatódjon a széria.
David Fincher interjút adott a Vulture-nek új filmje, a Mank népszerűsítése céljából. Természetesen szóba került a Mindhunter is, amit Netflix határozatlan időre szünetre küldött a második évad után. A széria jövője kérdéses, sőt Fincher szerint valójában nem is fog visszatérni.

Elég drága sorozat volt ahhoz képest, hogy mennyien nézték. A Netflix azt mondta nekem, hogy fejezzem be a Manket, aztán majd meglátom, hogy érzem magam a szériával kapcsolatban, de őszintén nem hiszem, hogy meg fogunk tudni csinálni egy harmadik évadot kevesebbért, mint amennyibe a második került. Bizonyos szinten azért realistának kell lenni az elköltött pénzt és nézőszámot illetően.

Persze a Mindhunter költségei csak egy része a dolognak, Fincher ugyanis picit ki is fáradt a készítésében. A rendező három éven keresztül évi 6-7 hónapot dolgozott a szérián Pittsburgh-ben.

Sok volt ez nekem. Az első évadot vezetőíró nélkül csináltuk végig, úgy, hogy minden héten helyettesként beugrottam én elvégezni a feladatot. Második évadtól aztán érkeztek forgatókönyvek hozzánk, de aztán elolvastam őket és nem tetszett egyik sem. Szóval kidobtuk őket és elkezdtük előről.

Bár ez még változhat, hisz hivatalosan nem modnták ki, hogy vége a Mindhunternek. A rendezőfenomén szavaiból nem az jön le, hogy egyszerűen túl kevés a nézője a sorozatnak ahhoz, hogy megérje neki ennyi energiát beleölni.

Behúztam a projektbe Courtenay Milest, akivel nagyon szerettem dolgozni segédrendezőként, végül úgy alakult, hogy ő lett a Mindhunter másik vezető írója. De 90 órákat dolgoztunk hetente. Gyakorlatilag megszűnik az életed addig, amíg csinálod. Amikor végeztem a második évaddal, teljesen ki voltam merülve és azt mondtam, nincs egyszerűen energiám elkezdeni előkészíteni a harmadik évadot.

A figyelmetekbe ajánljuk