Mátrix 4

Mátrix 4

A rendező elárulta, miért hozta vissza Neot és Trinityt a Mátrix 4-be

Lana Wachowski akár ki is hagyhatta volna a rebootból trilógiájának két főszereplőjét, de igen személyes okokból lettek részei a Mátrix 4 sztorijának.


Lana Wachowski, a Mátrix-filmek társírója és társrendezője úgy döntött, hogy enged a stúdió hívásának és rebootolja a szériát, amit ő indított útnak. A film bár amolyan reboot lesz, főszereplője Keanu Reeves, vagyis Neo lesz, továbbá Carrie-Anne Moss Trinityje is visszatér majd. Laurence Fishburne, vagy éppen Hugo Weaving viszont nem például.

Ez a kérdés felmerült nemrég egy eseményen is, ahol Wachowski részt vett, a rendezőnő pedig elárulta az igencsak személyes okát annak, hogy miért döntött a két korábbi karakter visszahozatala mellett.

Édesapám meghalt, aztán egy családi barátunk is meghalt, aztán pedig édesanyám is meghalt. Nem tudtam, hogyan dolgozzak fel ennyi gyászt. Nem tapasztaltam még ennyire közelről a dolgot. Tudod, hogy az életük egyszer véget fog érni, de így is nagyon nehéz volt. Az agyam mindig a képzelőerőmet hívja segítségül nehéz helyezetekben, I este pedig sírtam és nem tudtam aludni, az agyam meg egyszer kirobbant ez az egész sztori. 
És bár nem lehettek velem a szüleim, velem volt Neo és Trinity, valószínűleg életem két legfontosabb karaktere. Rögtön megnyugtató volt, hogy ez a két karakter újra él és nagyon egyszerű okból. Simán csak mondhatod, hogy ez a két karakter halott, de hozzuk vissza őket az életbe, tök jó érzés lesz. Nos, az volt. Egyszerű és ez az, amit a művészet és a történetek csinálnak velünk, megnyugtatnak minket és biztonságban érezzük magunkat velük.

(Forrás: Dazed)

A figyelmetekbe ajánljuk