naptejet keni az arcára a nő

Naptejes kontúrozás: egy trend, amit soha nem kellene kipróbálnod

Egy jó kontúr elengedhetetlen a tökéletes smink eléréséhez. Ez a sminktechnika megváltoztathatja az arcunk formáját, vagy kiemelheti az arcunk előnyös vonásait. Mindezt pedig elérhetjük napozás közben? NEM!


A legújabb TikTok-trend azonban megpróbálja a kontúrozást a melegebb hónapokban tartósabbá tenni a bőrön. Sőt, egyenesen azt ígéri, hogy semmiféle kencefice nem kell ahhoz, hogy tökéletesen kontúrozott arcot kapjunk. Csupán egy kis napsütésre és fényvédőre lesz szükségünk!

A naptejkontúrozás néven ismert módszer először tavaly vált népszerűvé, amikoregy Stopiteli nevű felhasználó közzétett egy videót, amelyben elmagyarázta az eljárást.

„A gyűlölködők azt fogják mondani, hogy nem működik. De én meg vagyok győződve arról, hogy ha egy SPF 30-as alap fényvédőt teszel fel, majd SPF 90-es fényvédőt minden olyan helyre, ahova highlightert tennél, akkor a nap hibátlanul kontúrozni fogja az arcodat, és egész nyáron gyönyörű leszel"

– mondta a videóban.

@stopiteli

I am convinced this works! #tutorial #contour #summer #lifehack #hack #beautyhack #snatched #tiktokwellness #hiddentalent

♬ original sound - Eli Withrow

A klip több mint 1,9 millió lájkot és 12,9 millió megtekintést ért el, azonban a kommentelők nagy része elborzadt és nem igazán értékelték a fiatal nő ötletét.

A videó egyébként tavaly járta be először a világhálót, ám a nyár beköszöntével újra felkapott lett. Ezt pedig már bőrgyógyászok sem hagyták szó nélkül.

Emma Coleman bőrgyógyász és esztétikai szakorvos szerint az arc minden részén magas fokú védelmet kell alkalmazni, a lány állítása pedig ellentmond a tudatos bőrápolásnak, és egyenesen veszélyesnek tartja.

„A naptejes kontúrozás minden bőrtípusra veszélyes lehet, mivel különösen az UVB fény okoz leégést, ami bőrrákhoz vezethet, így a védtelen bőrfelületeket fokozott kockázatnak teszik ki"

– mondta Coleman.

(Metro)

A figyelmetekbe ajánljuk