Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 05.13.

Miért érdemes teret engedni a bennünk rejlő kreativitásnak? Indítsuk a napot Barabási Albert-László magyar fizikus, hálózatkutató gondolatával A képlet című könyvéből.


A kreativitás örök

Barab\u00e1si Albert-L\u00e1szl\u00f3 id\u00e9zet

Idézet Barabási Albert-László A képlet című könyvéből

Hamu és Gyémánt

Olvasd tovább!

Barab\u00e1si Albert-L\u00e1szl\u00f3: A k\u00e9plet c\u00edm\u0171 k\u00f6nyveBarabási Albert-László: A képlet

Barabási Albert-László: A képlet című könyve

Libri Könyvkiadó

Az életben gyakran tapasztaljuk, hogy a kimagasló teljesítmény és a siker nem feltétlenül jár kéz a kézben. Barabási Albert-László, a hálózatok világhírű kutatója legújabb könyvében a tudósokra jellemző kíméletlen logikával tárja fel előttünk a siker kollektív természetét, azaz hogy a siker valójában annak függvénye, hogy mit gondolnak rólunk a többiek, és hogyan reagálnak a cselekedeteinkre.

A képlet című könyv a mindennapi életből vett példák segítségével világítja meg a siker törvényszerűségeit: azokat a törvényeket, amelyek alapján megdöbbentő pontossággal jósolható meg, hogy adott feltételek között ki lesz valóban sikeres, és miért. Barabási Albert-László révén megismerhetjük a siker titkos képletét, s ezáltal választ kapunk arra is, mi magunk hogyan lehetünk sikeresek.

Hallgasd tovább! Barabási Albert-László a sikerről beszélt a Brain Bar felkérésére 2018-ban.

Friss

Messy Nessy Chic

5+1 film, ha hiányzik Párizs

Bár egyre több határ nyílik meg, és indulnak a nemzetközi járatok, a lezárások előttihez hasonló turistáskodást egy darabig még biztosan mellőznünk kell. Ha hiányoznak kedvenc nagyvárosaink, idézzük meg őket olyan filmekkel, amelyek hűen visszaadják különleges hangulatukat! Mi most Párizst vesszük célba.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS