A Baljós árnyak után pedig konkrétan elsírta magát, annyira rossznak találta azt a filmet.


Marcia Lucas anno Oscar-díjat nyert a legelső Star Wars vágásáért, de ő dolgozott az első trilógián végig. Ugyanakkor amikor A jedi visszatér forgatása után elváltak George Lucastól, gyakorlatilag a filmszakmát is maga mögött hagyta. Most Lucas egy új, az eredeti trilógia egyik produceréről, Howard Kazanjianról szóló könyvben megszólalt a legutóbbi trilógia kapcsán és nem finomkodott. Némi dícséret után jól megkapta a magáét a Lucasfilm vezér Kathleen Kennedy és J.J. Abrams is.

Kedvelem Kathleent. Mindig is kedveltem. Tele volt ötletekkel. Okos volt és éleseszű. Tényleg egy fantasztikus nő. És a férjét, Franket is kedveltem. Nagyon kedveltem őket. Most ő vezeti a Lucasfilmet, de úgy tűnik nekem, hogy Kathy Kennedynek és J.J. Abramsnek halvány fogalma sincs a Star Warsról. Nem értik. És J.J. Abrams írja ezeket a sztorikat, amikor láttam azt a filmet, amelyikben megölik Han Solot, dühös voltam. Dühös voltam, amikor megölték Han Solot. Abszolút nem volt semmi oka vagy értelme, hogy ezt tegyék. Úgy voltam vele, hogy nem értitek a Jedi sztorit. Nem értitek a Star Wars varázsát. Megszabadultok Han Solotól? Aztán meg a következőben Luke Skywalker is meghal. Megölték Han Solot, megölték Luke Skywalkert,  és Leia hercegnő sincs többé. És dobálják kifele ezeket a filmeket évente. És mivel fontosnak tartsák, hogy megszólítsák a női közönséget, a főszereplő egy nő, akinek Jedi ereje van, de de nem tudjuk, hogyan lett neki, vagy ki ő egyáltalán. Rémes. A történetszálak borzalmasak. Szimplán borzalmasak. Rettenetesek.

Ugyanakkor levelét úgy zárja, hogy nyugodtan idézhetik, majd üzen Abramsnek és Kennedynek is, hogy keressék fel és beszéljenek. Egyébként Lucas, mint a Star Wars kvázi anyja, valószínűleg minőségtől függetlenül protektív a saját karaktereit illetően alkotóként. Az is kiderül a könyvből egyébként, hogy amikor legelőször látta a Baljós árnyakat, akkor elsírta magát például, annyira rossznak találta azt a filmet.


A figyelmetekbe ajánljuk