A Jedi visszatér

A Jedi visszatér

Chewbaccát testőrökkel kellett védeni A Jedi visszatér forgatásán

Egy egész csapat vigyázott a testi épségére az erdőben, félve attól, hogy vadászok áldozatává válhat.


Egészen érdekes és utólag vicces történet került elő A Jedi visszatér forgatásáról. Kiderült, hogy Peter Mayhew-re testőrök vigyáztak a Csendes-óceán északnyugati részének mamutfenyő erdeiben zajlott forgatáson. Egy egész csapat ember volt ott, hogy biztosítsa, hogy Mayhew épségben kijusson az erdőből. És végül ki is jutott mindenféle baj nélkül.

Az oka mindennek az volt, hogy Mayhew játszotta Chewbaccát, a nagy és szőrös lényt. Akkoriban pedig igencsak népszerű volt a Nagyláb legenda a mítikus szőrös lényről, úgyhogy a film készítői aggódtak amiatt, hogy valaki emiatt még lelőné a színészt forgatás közben.

Éppen ezért Mayhew-nak folyamatosan mindenhova kísérete volt, akik nélkül egy tapodtat sem mozdulhat, a jelenetek forgatása közben pedig emberek fákról figyelték, hogy jár-e a közelben vadász. Emellett kísérőcsapata mindig nagyon élénk neonszínű mellényekben kísérte, hogy ha bárki arra járna, rögtön érzékelje az emberi jelenlétet, és ne kezdjen el mondjuk reflexből lőni.

Egy biztos, jobb volt félni, mint megijedni, viszont végül nem történt az égvilágon semmilyen incidens. A többi pedig ahogy mondani szokták, már történelem. Mindez egyébként nem volt teljesen ismeretlen történet ezidáig. Szimplán valaki posztolta Redditre, hogy egy képregényben említik a dolgot, aztán az internet gyors kutatkodás után két egymást kiegészítő nyilatkozattal megerősítette a sztorit.

(Forrás: /Film)


A figyelmetekbe ajánljuk