palpatine

Kiderült, miért nem volt új tanítványa Palpatine-nak

A Sith Nagyúrnak mindig volt tanítványa, de a Jedi visszatér után már nem tanított senkit, és ennek jó oka van.


A Csillagok Háborúja első hat részében Palpatine-nak mindig volt egy tanonc az oldalán, legyen az Darth Maul, Dooku gróf vagy Darth Vader. Azonban amikor visszatért a Skywalker korában már egyedül volt. Meg sem próbálta Kylo Rent vagy Reyt a következő tanítványává tenni, megszegve ezzel a Kettős Szabályt.

Az októberben megjelenő The Star Wars Bookban most ennek jártak utána, és részletesen kifejtették, hogy miért volt nyomós oka erre Palpatine-nak. A könyv szerint Snoke-on keresztül játszotta ki a hagyományt, hogy a tanítvány elpusztítja a mesterét, hogy végül ő kerüljön hatalomra. Mivel Sidious ismerte saját gyengeségeit, ezért megalkotta Snoke-ot, aki nem volt tisztában a saját tudatával. Bár szabad akarata van, tetteit és céljait Sidious irányítja továbbra is.

Ha egy fiatal, hatalomra éhes sötét oldali tanítvány ilyen gyengének látná urát, amilyen Palpatine volt az utolsó részben, könnyen véget ért volna az uralkodása. Ezért is volt a végső terve, hogy tudatát Kylo Ren vagy Rey életerős testébe helyezze át egy szertartáson keresztül, ahelyett, hogy a sötét oldalra csábította volna őket.

Végül Palpatine terve elbukott, de a könyv is jól bemutatja, mennyire megszállottja volt a hatalomnak.

(Screen Rant)

A figyelmetekbe ajánljuk