Mary Jo Markey is az 53. Sitges-i filmfesztivál zsűrijének tagja volt, ahol a legjobb forgatókönyvért díjazták Bodzsár Márkot a Drakulics elvtárs című filmért. Markey Az Ébredő Erő című Csillagok háborúja-epizód, illetve a Lost - Eltűntek nevű sorozat vágójaként vált ismertté.


Bodzsár Márk, Jakab Juli és Tasnádi István közreműködésével készült nagy sikerű vámpír-retró-kém-vígjátékát már számos rangos fesztivál tűzte műsorra világszerte, a hazai mozikban pedig a legnézettebb magyar filmek egyike volt a tavalyi évben. A Drakulics elvtárson kívül azonban további magyar filmek is nemzetközi sikereket értek el.

Az A-kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon Felméri Cecília Spirál című első mozifilmjét, a magyar-román koprodukcióban készült lélektani krimit elismerő oklevéllel, Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című romantikus drámáját pedig a filmkritikusok nemzetközi szövetségének díjával, a FIPRESCI díjjal jutalmazták. Előbbi november 19-től lesz látható a mozikban, míg utóbbit már több, mint tízezren látták idehaza. A romantikus dráma fesztiválkörútja a vezető európai fesztiválokon túl Ázsiában és Amerikában folytatódik.

via MTI

Friss

Több mint 50 éves rejtélyre derült fény a kaliforniai aszály miatt

A szárazság miatt egy repülőgépet találtak egy tó fenekén.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Több ezer kilométert hánykolódott az óceánon egy most célba ért palackposta

És már válaszoltak is rá.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Louis Vuitton is csatlakozik az űrturizmushoz? – futurikus divatbemutatót tartottak

A vírusnak köszönhetően az idei nyár és a vele járó külföldi utazások sem történnek zökkenőmentesen. A Louis Vuitton házának kreatív igazgatója, Nicolas Ghesquière pedig éppen ezért gondolt arra, hogy az egzotikus tengerpartok helyett inkább az űrbe repíti az embereket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk