Nem túl boldogok a bemutató miatt, a producerekkel együtt lehet, hogy bíróságra viszik a dolgot.


Nem túl harmonikus jelenleg a John Krasinski-Emily Blunt páros kapcsolata a Paramount stúdióval. A járvány miatt régóta tologatott filmjüket, a Hang nélkül 2-t ugyanis rövidebb ideig küldik majd mozikba a tervezettnél. 45 napig lesz mindössze mozikban, utána pedig rögtön felkerül a stúdió nemrég indult stramingszolgáltatására, a Paramount+-ra. Utóbbi félnek ugye érdeke, hogy futassa új szolgáltatását, például olyan menő, otthon már elég hamar nézhető címekkel, mint a Hang nélkül 2.

Olyan szempontból érthető, hogy a járvány óta a közönség még nem jár olyan számban moziba, mint korábban, ráadásul mindegyik mozi még nem is nyitott ki az Egyesült Államokban. Így gyakorlatilag megfuttatják másfél hónapot moziban, aztán már nézhető is otthon. Ugyanakkor a gond az, hogy mind Blunt, mind Krasinski, mind pedig a film producerei, köztük Michael Bay is, olyan szerződést írtak alá, aminek értelmében a mozibevételekből ők is részesülnek annak fényében, hogyan teljesít a film a kasszáknál.

A producerek és a két sztár leginkább attól tart, hogy annak tudatában, hogy csak másfél hónapot kell várni, sokan úgy fognak dönteni, hogy nem mennek moziba és inkább kivárják otthon, ami nem alaptalan. Sokat ront a helyzeten, hogy ahogy ezt a stúdiók mostanában szokták, nem egyeztek meg előre a döntésről a felekkel, szimplán csak bejelentették. Éppen ezért a másik fél most perrel fenyegetőzik, amennyiben nem lesz megfelelően kompenzálva azért, hogy nem az eredeti megállapodás szerint mutatják be.

Vélhetően persze nem lesz nagy bírósági ügy belőle, hanem a Paramount írni fog egy szép nagy csekket az érintetteknek. Erre példa volt a Wonder Woman 1984, aminél a Warner váratlanul bejelentette, hogy a film egyszerre lesz mozikban és streamingen is. Akkor Gal Gadot és a rendező, Patty Jenkins szintén nem volt túl boldog a fejük felett hozott döntést illetően a filmjük miatt, végül fejenként 10 millióval kárpótolta őket a stúdió.

(Forrás: IndieWire)


Friss

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Wikimedia

Európa egyik leggyakoribb lepkefaja képes akár 14 ezer kilométert is megtenni

A bogáncslepke akár 12-14 ezer kilométert is megtesz Afrika és Európa között kedvező időjárási körülmények esetén. Ez pedig a leghosszabb vándorlási útvonal, amelyet egy rovar megtesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk