Andrew Garfield a GQ díjátadóján.
Vigyázat, a cikk spoilereket tartalmaz!

Néhány hollywoodi színész számára – akiket a Marvel Cinematic Universe körüli titokzatosság hálója köt össze – a titoktartási megállapodások komoly terhet jelentenek. Aztán ott van A csodálatos Pókember sztárja, Andrew Garfield, aki a sajtónak való hazudozás élményét „meglehetősen stresszesnek, de egyben furcsán élvezetesnek" írta le.

Garfield visszatérése a Pókember: Nincs hazaút című filmben – a másik korábbi Pókember-színész Tobey Maguire oldalán – nagyjából a világ legrosszabbul őrzött titka volt. A sasszemű Marvel-rajongók könnyedén észrevették a trailerekben azokat a pillanatokat, amikor a gonosztevők láthatatlan ütésekre reagáltak, ami arra utalt, hogy a karaktereket gondosan (de nem túl gondosan) kiradírozták a jelenetből. Emellett kiszivárgott egy olyan screenshot is, amelyen mindhárom Pókember együtt látható.

Mivel a film negyedik hete megy a mozikban, úgy tűnik, hogy a spoilerekre vonatkozó moratóriumot feloldották, és Garfield végre szabadon beszélhet a sajtónak a részvételéről. Garfield nemrégiben kifejtette, hogy bűntudata volt, amiért hazudott a filmbéli szerepléséről, de úgy kezelte a szituációt, mint egy játékot.

Olyan volt, mint egy hatalmas Vérfarkas-játék, amit újságírókkal és találgatókkal játszottam, és nagyon szórakoztató volt ... Voltak pillanatok, amikor azt gondoltam: „Istenem, de utálok hazudni”. Nem szeretek hazudni, és nem vagyok jó hazudozó, de ezt játékként fogtam fel. És folyamatosan úgy képzeltem el magam, mint a karakter rajongója, ami nem nehéz. Belehelyeztem magam abba a helyzetbe, hogy „Nos, mit akarok tudni? Szeretném, ha játszadoznának velem? Akarnám-e, hogy hazudjanak nekem? Szeretném-e, ha folyamatosan találgatnának? Akarnám-e, hogy akkor fedezzem fel, amikor elmegyek a moziba? Akarnám-e, hogy találgassak, találgassak, találgassak?”

– mondta.

A film kapcsán Andrew Garfield és Tobey Maguire egy kisebb akciót is kiterveltek, mivel a két színész besurrant a Pókember: Nincs hazaút premier előtti vetítésére, hogy a saját bőrükön tapasztalják meg a hardcore Pókember-rajongók reakcióit. Garfield az ET-nek adott interjúban árulta el inkognitóban való beszivárgását:

Még mindig nem tudom elhinni, hogy megtörtént. Beosontam egy moziba a premier estéjén, és csak néztem a baseball sapkámmal és a maszkommal. Sőt, Tobey-val együtt osontunk be a moziba, és senki sem tudta, hogy ott vagyunk. Nagyon szép dolog volt, hogy együtt osztozhattunk ezen az élményen.

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk