Három filmnél már fontolgatja a stúdió, hogy ne moziban debütáljon, az egyik a Tom Hanks főszereplésével készülő Pinocchio.


A Disney idén két nagy filmjét is új streaming platformján, a Disney+-on mutatta be először a tervezett mozis bemutató helyett. Az egyik a Mulan volt, amiért az emberek külön fizethettek, hogy elérhetővé váljon a platformon. A másik a Lelki ismeretek című új Pixar-alkotás, ami meglepő módon szintén streamingen debütál, plusz költség nélkül. Úgy tűnik, ezek a radikális döntések egy hosszabb folyamat részei lesznek. A parkok bezárásának és a nagy mozis bemutatók elmaradásával a Disney ráfeküdt inkább a Disney+-ra, látva annak igen magas induló számait és növekedését.

Három mesefeldolgozásnál már fontolgatják is, hogy lefújják a mozis bemutatót és inkább exkluzív tartalomként mutatják be egyre több feliratkozóval rendelkező, de globálisan még nem elérhető új zászlóshajójukon. Az egyik a Cruella, amiben Emma Stone alakítja majd a címszereplő Szörnyellát a 101 dalmát kiskutyából. A másik a Forrest Gump és a Vissza a jövőbe-filmek rendezőjének, Robert Zemeckisnek a Pinocchio feldolgozása, aminek Tom Hanks a sztárja. A harmadik pedig a Peter Pan and Wendy. Ez egy újabb Pán Péter feldolgozás, amit David Lowery rendez, aki a Szellemsztorit is levezényelte, továbbá korábban már dolgozott a Disney-vel az Elliott, a sárkány mesefeldolgozáson.

Egyelőre még nem végleges döntés egyik sem az ilyenekben általában jól értesült Deadline információ szerint. Ahogy az sem tisztázott, hogy ezek a filmek az összes előfizető számára rögtön elérhetővé válnak, mint a Pixar új filmje esetében, vagy külön fizetni kell azért, hogy megnézhessék az előfizetők, mint a Mulan esetében. A járványhelyzet jó táptalaja a Disney számára a kísérletezésnek, egyben új streaming platformjuk felfuttatásának, így a jövőben számíthatunk még pár meglepő döntésre bemutatók terén.

A figyelmetekbe ajánljuk