Nicolas Lichtle rövidfilmjét, az á la fin…-t visszafogott zenével látta el. A szürreális alkotás földöntúli hangulatával mutatja be a 2020-as, krízesekkel teli évet.


à la fin…

A finom vonalú animáció több sorozaton át mutatja be azt az életérzést, amit a koronavírus-járványra adtak az emberek. Ezek hangukatok futótűzhoz hasonlóan söpörtek végig a bolygón, és közben arra is rájöttünk, hogy a technológia végérvényesen betolakodott az életünkbe.

„Ez egyben önelemzés pillanata is volt, nagyon intim, hiszen apró mozzanatokat mutat be, amiben költészet, abszurditás és néha szürrealizmus is megjelenik"

– teszi hozzá Lichtle.

Nicolas Litchle

Vimeo/Nicolas Lichtle

Nagyon sok névtelen karakter arcát rejti egy növény, digitális eszköz vagy szövetmaszk. Ők mindannyian valamilyen hétköznapi, esetleg bizarr feladatot végeznek, amivel az alkotó kritikát akart megfogalmazni jelenlegi világunkról.

Egy igénytelen férfi fut egy futópadon, mialatt a mellette lévő alak fertőtlenítőszert fecskendez rá, egy figura egy bowling-golyó fejjel kiabál egy megafonba, miközben a tekékhez szól, két nő boldogan integet a távoli Földnek, ami lángra lobbant.

Lichtle Párizsban él és egy kiterjedt filmes kollekció található az oldalán. Projektjeit Vimeo-csatornáján követhetjük.

Forrás: Colossal

Friss

A virtuális valóság révén megismerhetjük az emberi pszichét is?

A virtuális valóság biztos pont lehet az emberismeretben a jövőben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A fűszerek rengeteg egészségügyi hatással bírnak

A gyömbér, kurkuma és fahéj csak néhány azon fűszerek közül, melyek jelentősen javíthatják egészségünket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 dolog, amit soha nem szabad elfelejtened, ha depresszióval küzdesz

A depresszió elszívhatja az energiánkat, üresnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez pedig az élet minden területén megnehezít a mindennapjainkat. Vannak azonban apró lépések, amelyekkel jobban kontrollálhatjuk érzéseinket, ezzel javítva az általános közérzetünket. Ebből gyűjtöttünk össze négyet!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk