Képszerkesztővel művészet: szürreális világot álmodott meg egy San Franciscó-i művész

Képszerkesztővel művészet: szürreális világot álmodott meg egy San Franciscó-i művész

Ted Chin szürreális álomországában égen úszó óriáshalakkal és túlméretezett flamingókkal is találkozhatunk.


A San Franciscó-i művész munkáiban idilli tájakat és szabadtéri jeleneteket ötvöz fantasztikus részletekkel. Az egyszerre furcsa és megnyugtató kompozíciók figyelemfelkeltőek, alapjukat a képzelet birodalma adja ─ olvasható a Colossal cikkében.

"Vannak olyan dolgok a világon, amelyek gyermeki csodálkozásra és félelemre ösztönöznek, a szenvedélyem ezeket újra létrehozni és megosztani a világgal"

─ nyilatkozta a művész.

A digitális, képszerkesztőben készített alkotásokban stock-képek részletei, valamint Chin saját felvételei is szerepelnek. A projekt neve Ted Kis Álma (Ted's Little Dream), amely annak a kitalált univerzumnak a hatálya alá tartozik, amelyet a művész évekkel ezelőtt létrehozott, és amelyen belül dolgozik:

„A mesemondás mindig is inspirált. Amikor gimnazista voltam, nem tudtam annyit utazni, mint szerettem volna (…) Mindig arról álmodoztam, hogy különböző helyeket látogatok meg, új dolgokat látok és tapasztalok meg, és mesélek."

Chin munkáit követhetjük az Instagram-fiókján keresztül. Ha elnyerte tetszésünket, rendelhetünk egy-egy nyomtatott példányt is webshopjából.

A figyelmetekbe ajánljuk