A brüsszeli rendező, Soetkin Verstegen Freeze Frame című animációja olyan, akár egy miniatűr mozi, melyet egy jégkocka belsejéből nézünk.


A szemcsés, jégszüretet megjelenítő kisfilm fekete-fehér képkockáival mutatja be a fagyott tömböket betakarító és megőrző dolgozókat. A monoton, futószalagos jelenetek között rovarok, békák, és különféle lények úszkálnak, ezek végül csontvázas jégszobrokká kristályosodnak ki.

Verstegen beszélt a különböző anyagok ötvözésének nehézségeiről, ezekről azt mondta, hogy „a legabszurdabb technika a mozgókép feltalálása óta". A stop-motion unalmas jellege tökéletesen illeszkedik a filmben szereplő alakok ismétlődő mozgásaiba, és „egy játékos puzzlet alkot a formai ötletekkel a korai mozi, a bomlás és a megőrzés körül".

A kisfilm előzetese megtalálható a Youtube-on:

Verstegen Freeze Frame című kisfilmje, valamint további rövidfilmjei megtekinhetőek a Vimeon.

Forrás: Colossal

Friss

Kiderült, mi okozza az északi fényt

Bár az északi fény a világ talán leglátványosabb természeti jelensége, kialakulásának okával eddig nem voltak teljesen tisztában a tudósok. Egy frissen közölt tanulmányban viszont úgy tűnik, sikerült leírni, hogy mitől alakulnak ki az északi égbolton megjelenő kék, zöld és lila hullámzások.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.14.

Hétfő reggel Jaoquin Phoenix gondolatait idézzük, aki a kitartás fontosságára hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Az igazi nyári frissítő – hideg gyümölcsleves recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk