skarlát boszorkány a wandavisionben

Megérkezett a Skarlát Boszorkányról és Vízióról szóló WandaVision előzetese, ami eléggé furának tűnhet, de megpróbáljuk elmagyarázni!Ha a koronavírus-járvány nem húzza keresztbe a Marvel számításait, akkor novemberben végre megérkezik a tavaszról elhalasztott Fekete özvegy-film, ami elindítja a mozgóképes univerzumuk újabb fejezetét, amit egyből a Disney+-ra érkező WandaVisionnel folytatják. Ez a képregényes cég első sorozata, ami olyannyira direkt kapcsolatban áll a filmes univerzumukkal, hogy nem csak hivatkoznak annak történéseire, hanem konkrétan a filmes karaktereket viszik bennük tovább, összekapcsolva a sztorikat a filmes történésekkel.

.

A Skarlát Boszorkányt és Víziót középpontba állító sorozat első előzetese is megérkezett végre. Bár ez annak fényében, hogy mit kaptunk eddig a Marveltől, furcsa lehet, meglepő módon viszont a hatepizódos széria valószínűleg ott veszi fel a vonalat, ahol a Végjáték abbahagyta. A képsorok ugyanis látszólag azt a sztoriszálát veszik alapul, amikor Skarlát Boszorkány megalkotott magának egy fiktív valóságot, mivel nem tudta feldolgozni két gyereke halálát.

Bár a két gyereket a rövid kedvcsinálóban is láthatjuk, valószínűleg a sorozatban inkább Vízió Végtelen háborúban történt elvesztésének feldolgozását láthatjuk, mely a valós oka a másik világba való menekülésnek. Mivel azt már tudjuk, hogy a multiverzumokkal játszadozó Doctor Strange folytatásban fontos szerepe lesz Elizabeth Olsen karakterének, így jó eséllyel egy párhuzamos univerzumot hozott létre, amiben próbálja meg nem történté tenni a lehetetlent.

Ez egyébként kiváló lehetőséget biztosít a Marvel számára, hogy bemutassa a 20th Century Fox felvásárlása révén a Disney-hez került X-Men karaktereket is saját univerzumában. A House of M történetszálban ugyanis fontos szerepük van a mutánsoknak is, amiből látszólag inspirálódott a széria. Továbbá ne feledjük, a képregényekben Skarlát Boszorkány Magneto lánya, ráadásul maga is mutáns. Ezt persze eddig nem említhették, hisz csak kölcsönözték a karaktert jogait korábbi tulajdonosától, azzal a kitétellel, hogy nem hivatkoznak az X-Menre és mutánsokra, de ez az akadály már nem áll fenn.

Monica Rambeau a Marvel kapitányban

További érdekesség egyébként az előzetesben, hogy felbukkan egy ismerős karakter teljesen másik formában, mint korábban láttuk. Egy villanásra ugyanis láthatjuk a felnőtt Monica Rambeau-t, akit a Marvel kapitányban még kislányként szerepelt, és a képregényben ő volt a második Marvel kapitány. Két lehetőség is fennállhat: előfordulhat, hogy egy alternatív Marvel kapitányt kapunk a képében egy szintén alternatív univerzumban. Ugyanakkor Monica Rambeau jelenleg Spektrum néven fut a képregényekben, előfordulhat, hogy egy másik szuperhős lesz.

A figyelmetekbe ajánljuk