Mielőtt játszhatnál Miles Morales karakterével, előtte elolvashatod egy kalandját.A Marvel's Spider-Man: Miles Morales november 12-i megjelenése előtt megjelenik egy 288 oldalas előzményregény is, aminek a sztorija pont ott ér véget, ahol a játéké kezdődik – jelentette be a Marvel, a játékot gyártó Insomniac Games és a könyvet kiadó Titan Books. A történet a képességeit még csak éppen felfedező Milesról szól, aki némi kavarodás után szemben találja magát a törvénnyel, közben pedig a Keselyűtől is meg kell mentenie a várost.

A Wings of Fury című regény november 10-én jelenik meg és 16 dollárba, vagyis majdnem 5 ezer forintba kerül majd. Egyúttal azt is bejelentették, hogy a három cég közösen jövőre egy másik kötetet is kiad, ami gyakorlatilag egy képes könyv lesz a játék háttérmunkálatairól, konceptrajzokkal – írja az NME.

Friss

Egy sellő és egy halász szerelméről szól 2020 legjobb könyve

A trinidadi születésű brit írónő, Monique Roffey The Mermaid of Black Conch című műve nyerte el a Costa-könyvdíj (Costa Book Awards) 2020-as nagydíját, az év könyve díjat: a győztes regény egy halász és egy sellő szerelméről szól.

A könyv, amely egy taíno legendán alapszik, Roffey hatodik regénye írj az MTI a The Independent brit lap alapján.

A zsűri "születőben lévő klasszikusnak" nevezte a művet, Roffeyt pedig "tehetségének csúcsán lévő íróként" méltatta.
Az író, aki az elismerés mellett 30 ezer font (12,2 millió forint) pénzjutalomban is részesül, elmondta, boldogsággal és büszkeséggel tölti el győzelme. Hozzátette:

"ez a nagy presztízzsel bíró díj egyszerre szól a karibi irodalomnak, a kísérletező stílusnak, a mágikus realizmusnak, a független kiadóknak és természetesen a sellőknek".

Tessa Sheridan forgatókönyvíró és rendező nyerte el a 2020-as év legjobb novellájáért járó Costa Short Story Awardot, amelyről a közönség dönt. Sheridan az elismerés mellett 3500 font pénzjutalmat kap a The Person Who Serves, Serves Again című írásáért.

A győzteseket kedden jelentették be egy virtuális ceremónián, amelynek Penny Smith volt a házigazdája.
A Costa-könyvdíjat öt kategóriában (legjobb regény, legjobb első regény, gyermekkönyv, költészet, életrajz) ítélik oda, és közülük választják ki az év könyvét.v

A figyelmetekbe ajánljuk