Marvel-rendező készítheti a következő Draculát

Az új verzió egy futurisztikus sci-fi western lesz, szóval nem a szokásost kapjuk ezúttal várhatóan.


Sokáig szó volt róla, hogy A meghívás és a Pusztító rendezője, Karyn Kusama veszi majd kezelésbe Draculát, de úgy tűnik, hogy az a projekt kútba dőlt. A Universal ugyanis bejelentette, hogy következő Dracula-filmjét a frissen Golden Globe-jelölt Chloé Zhao fogja írni és rendezni, egyúttal pedig a producere is lesz produkciós cégén keresztül.

Zhao valódi kritikuskedvencnek számított már A rodeós című filmjével, legújabb alkotása, A nomádok földje viszont sikeres fesztiválbemutatója óta üstökösként robog az Oscar-jelölés felé, ne lepődjünk meg, ha látni fogjuk majd a nevét a jelöltek névsorában. Emellett pedig az Örökkévalók című Marvel-filmen dolgozik jelenleg, ami olyan sztárokat mutat majd be a képregényes univerzumban, mint Angelina Jolie és Salma Hayek.

A Universal pár éve tervezett egy nagy filmes univerzumot klasszikus szörnyeikkel, de a Tom Cruise főszereplésével készült Múmia-reboot annyira kudarcos lett, hogy a stúdió inkább komplett stratégiát váltott. Inkább kisebb, alkotóközpontúbb, furább filmekben gondolja újra a kora Marveljének számító egykori filmjeit, ennek első példája volt a tavalyi A láthatatlan ember.

Zhao projektje mellett pedig még olyan filmesek dolgoznak valamilyen saját szörnyfilmen, mint Dexter Fletcher (Rocketman), Paul Feig (Koszorúslányok), James Wan (Démonok között, Aquaman), Elizabeth Banks (Tökéletes hang 2) és a Chris Miller-Phil Lord duó (A Lego-kaland, 21 Jump Street). A cél az, hogy egyedi látásmódú alkotók izgalmasan újragondolják a klasszikusokat. Zhao filmje állítólag futurisztikus sci-fi western lesz a társadalom széteséséről, írja a The Hollywood Reporter.


A figyelmetekbe ajánljuk