A Galaxis

Idén május 7-én ünnepeljük a csillagászat világnapját. A csillagvizsgálók és a múzeumok ezen a napon világszerte érdekes programokkal, kiállításokkal várják azokat, akik mélyebb betekintést szeretnének kapni a tudományág rejtelmeibe. Ebből az apropóból gyűjtöttük össze öt olyan tárgyat, amelyekért a csillagászat szerelmesei garantáltan rajongani fognak.


A Dior csillagos karkötője

Egy Dior kark\u00f6t\u0151

The Jewellery Editor

Christian Dior három legfontosabb inspirációját – a világ körüli utazásait, a csillagot, amely a szerencsehozója volt, és kedvenc virágát, a rózsát – ötvözi a luxusmárka egyik legújabb, Rose des Vents fantázianevet viselő ékszerkollekciója. A friss, fiatalos és kifejezetten kényelmesen hordható kiegésztőcsalád karkötőinek változatai a világ legvágyottabb drágaköveit – lapis lazuli, gyöngyház, opál és türkiz – tartalmazzák. A sárgaaranyból készült, gyémánt készítésű ékszerek maximális hatás érdekében kombinálhatók egymással.

Ár: 517 ezer HUF

A Tejútrendszer-puzzle

Egy k\u00f6ralak\u00fa puzzle.

Uncommon Goods

Közkedvelt társas tevékenységnek számítanak az augusztusi éjszakák csillaglesei – ilyenkor barátaink, ismerőseink, családtagjaink kíséretében kivonulunk egy tisztásra, hogy ott aztán a lehető legtöbbször csodálkozzunk rá univerzumunk nagyságára. Aki nem szeretne még közel négy hónapot várni a következő hullócsillagos éjszakára, az beszerezheti a Whitney Sheehan által készített, 330 darabból álló puzzle-t, melyet kirakva a Tejútrendszerünk csodálatos látványával örvendeztet meg minket.

Ár: 32 ezer HUF

A Hubble képei

bookdepository.com

A Hubble-teleszkóp a fekete lyukaktól kezdve az exobolygókig mindenfélét vizsgált, és nemcsak a csillagászat arculatát változtatta meg, hanem az univerzumban való létezésünk érzését is. Az Expanding Universe címet viselő kötetet a Hubble Föld körüli pályára állításának 30. évfordulója készült el. A könyv 30 vadonatúj képet mutat be, amelyek a teleszkóp archívumának további rejtett gyöngyszemeit tárják fel.

Ár: 31 ezer HUF

A Gucci bizsutálcája

Gucci

A Gucci által megálmodott lekerekített formájú, dekoratív porcelántál – amelynek közepén egy misztikus csillagszem lenyomat látható – elsősorban a csecsebecsék tárolására szolgál, de akár hamutartónak is használható. Utóbbi esetben partik menő kiegészítője lehet, melyre ránézve senki nem fogja bánni, hogy csillagokat lát.

Ár: 1 millió HUF

A utazóbögre

Redbubble

A Society6 utazóbögréje rozsdamentes acélból készült, ráadásul duplafalú szigeteléssel rendelkezik, ezáltal az italunk órákon át forró, vagy épp hideg marad. Külön előny az autósok számára, hogy ez a praktikus bögre szinte bármilyen méretű pohártartóba belefér. Megvásárlásával ráadásul a grafikusművészt is támogathatjuk, ami igazi pluszpont.

Ár: 10 ezer HUF

A figyelmetekbe ajánljuk