burmai macskaféle egy takarón fekszik zöld szemek

A Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legöregebb macskája egy 1967-ben született cirmos, amely 38 évesen, 2005-ben vesztette életét. Ő volt az Amerikai Egyesült Államokban élő Creme Puff. Egy '77-ben született burmai macskaféle azonban mindmáig élhet.


Az otthoni macskák átlagéletkora 12 és 15 év közé tehető, ezt azonban már néhányszor meghazudtolta a természet – vagy a jól tartás. Az interneten számos listát találunk, rajtuk a világ legöregebb macskáival. Köztük van az ausztráliai Melbourne-ben élő Kataleena Lady is, aki a Guinness-rekordert lekörözve még ma is élhet, ami azt jelenti, hogy ezév márciusában töltheti be 44. életévét.

Kataleena Lady-ről 2005 tájékáról találhatjuk a legutóbbi netes feljegyzéseket, cikkeket. Annál frissebb hír nincs róla a világhálón, még egyetlen, a macska esetleges haláláról szóló írás sem. A Wikipédia listáján szintén nincs jelölve, hogy meghalt volna. Ezután joggal feltételezhetjük, hogy Mrs V. Hayward négylábú cimborája akár még életben is lehet, ami bár macskaévekben jelenleg 43 évet jelentene, emberi években számolva a burmai cicus már a 188-at taposhatja.

Kataleena Lady a gazdájával, Mrs V. Haywarddal

A figyelmetekbe ajánljuk