Egy kisebb lakás áráért árulnak egy skót lakatlan szigetet
Egy aprócska skót magánszigetet 50 000 fontért, azaz nagyjából húszmillió forintért árulnak – ennyi pénzből Budapesten egy apró lakásra futja.

Nevezetesen a Skócia egyik nyári szigetéről van szó, a lakatlan Càrn Deas-ról, amely az ország északnyugati partjainál, a Loch Broom torkolatában fekszik, mindössze 6 kilométerre Ullapooltól.

A sziget mindössze 22 hektáros, a hossza 485, a legszélesebb pontja pedig 270 méter.

A helyszín tökéletesen alkalmas arra, ha valaki elmenekülne a valóság elől. A szigetet értékesítő Goldcrest Land and Forestry Group is a sziget természeti csodáit emeli ki.

Càrn Deas tökéletes helyszín a táborozásra is, hiszen minden lehetőség adott arra, hogy a gazdag élővilággal rendelkező tengerből szerezzen élelmet az új tulajdonos. Nappal úszni, kajakozni és vitorlázni lehet, este pedig a hatalmas, szennyezetlen égboltban lehet gyönyörködni.

Ha valaki befektetést látna a dologban, annak rossz hír lehet, hogy a szigorú előírásoknak köszönhetően csak egy kis faházat lehet építeni – azt is építési engedéllyel.

Càrn Deas egyébként a Summer Isles szigetcsoport két másik szigetével – Càrn Iar és Càrn Beag, mindkettő lakatlan – egy kavicsos nyúlványon keresztül kapcsolódik össze. Ezek azonban külön tulajdonban vannak, és nem részei az 50 ezer fontról induló árverésnek.

Ha hinni lehet az Independent hírének, akkor a skót kormány még további 50 ezer fontot is felajánl a jövőben azoknak, akik hasonló apró szigetekre költöznének. Mindezt Skócia drasztikus vidéki népességfogyása miatt indokolt.

A pénzes ösztönzés egyébként bevett szokás: mi is bemutattunk öt olyan országot, ahol fizetnek azért, hogy odaköltözzünk.


A figyelmetekbe ajánljuk