Vilmos herceg váratlan állapotjelentést adott Katalin hercegnéről

Vilmos herceg váratlan állapotjelentést adott Katalin hercegnéről

A hercegné állapotáról legutóbb márciusban hallhattunk, amikor Katalin egy megható videóüzenetben elárulta, hogy betegségének kezelésében milyen szinten tartanak. Most pedig Vilmos is tett egy váratlan bejelentést.


Ezen a héten Vilmos friss híreket közölt Katalinról, majdnem három hónappal azután, hogy a hercegné részleteket osztott meg diagnózisáról és a kezeléséről. Június 5-én, szerdán Vilmos részt vett egy D-napi rendezvényen Portsmouthban, ahol beszélt a veteránokhoz, akik a II. világháború történelmi hadműveletének 80. évfordulója alkalmából gyűltek össze.

Amikor az egyik veterán megkérdezte Vilmos herceget, hogy érzi magát Katalin, azt válaszolta:

Jobban van, köszönöm. Szeretett volna ma itt lenni.

A walesi herceghez Károly király és Kamilla királyné is csatlakozott, és a tömeghez intézett beszédében egy részletet olvasott fel egy D-napos katona naplójából:

Mindig emlékezni fogunk azokra, akik szolgáltak. Az anyákra és apákra, testvérekre, fiakra és lányokra, akik végignézték, ahogy szeretteik harcba indulnak, nem tudván, hogy valaha is visszatérnek-e. Ma azoknak a bátorságára emlékezünk, akik átkeltek a tengeren, hogy felszabadítsák Európát. Azokra, akik biztosították az Overlord-hadművelet sikerét. És azokra, akik várták a biztonságos visszatérésüket.

Vilmos herceg június 6-án, csütörtökön érkezett Normandiába, ahol ismét csatlakozik hozzá a király és a királyné, így pedig ez az uralkodó első tengerentúli útja azóta, hogy februárban nyilvánosságra hozták saját rákdiagnózisát.

A figyelmetekbe ajánljuk