korona, III. Károly, király,
Fotó: GettyImages

Megható képpel köszöntötte születésnapos fiát Károly király

A 74 éves brit uralkodó nevében a királyi család hivatalos Twitter-oldala egy megható képpel köszöntötte 41. születésnapján Vilmost walesi herceget, aki idén ünnepli először a jeles napot walesi hercegként. A fotón III. Károly és fia kettesben láthatók az egyik koronázási próbán.

A királyi család hivatalos Twitter-fiókján közzétett fényképen Vilmos a császári köpenyt teszi épp apja hátára, miközben az apja-fia páros büszkén, csillogó szemekkel egymásra mosolyog. Mindezt múlt hónapban, a koronázási ünnepséget megelőző próbák valamelyikén készítették.

Ezt is olvasd el: Károly király ettől a hibától akarja megóvni unokáit

Nagyon boldog születésnapot kívánok a walesi hercegnek!

– áll a kép alatti rövid leírásban.

A néhai királynő által bevezetett szabályok értelmében csak a dolgozó királyi családtagok kapnak nyilvános születésnapi üzeneteket.

Ez is érdekelhet: Mégsem olyan nagy a baj? Károly állítólag mindenhova kiteszi Harry fotóját

Teljes nevén Vilmos Arthur Fülöp Lajos walesi herceg 1982. június 21-én este 21 óra tájt született, a paddingtoni St Mary's Hospitalban – attól fogva egészen nagyanyja haláláig ő volt a trón második várományosa. Most már az első.

2022-ben Vilmos azzal ünnepelte 40. születésnapját, hogy önkéntesként részt vett a Big Issue árusításában. Mindezt abból a célból, hogy felhívja a figyelmet a hajléktalanok helyzetére – nemrég egy új ötéves tervvel erősítette és újította meg az ügy iránti elkötelezettségét. Ennek keretében további támogatást fog nyújtani a különböző jótékonysági szervezetek számára és házakat fog építtetni birtokán.

Azt is elárulta a trónörökös, hogy beszélni fog mindhárom gyermekével – a kilencéves György herceggel, a nyolcéves Charlotte hercegnővel és az ötéves Lajos herceggel – a „szupermarketek előtt ülő emberek helyzetéről".

A probléma iránti aggodalom akkor lobbant fel benne, amikor Diána hercegné harminc évvel ezelőtt, mindössze 11 éves korában elvitte magával egy londoni hajléktalanszállóra.

Meg tudjuk csinálni. Nem leküzdhetetlen ez a kihívás

- nyilatkozta nemrég Vilmos herceg, aki láthatólag továbbra is rengeteg karitatív eseményből fogja kivenni a részét.

Forrás: Mirror

A figyelmetekbe ajánljuk